Няма да се стигне до увеличението на цената на топлата

...
Няма да се стигне до увеличението на цената на топлата
Коментари Харесай

Няма да се стигне до поскъпване на водата и парното с 330%, убедени топлофикациите

Няма да се стигне до нарастването на цената на топлата вода и парното. Нито един от процентите в подаденото заявление няма да се случи в нито една посока. Това съобщи пред Българска национална телевизия Кремен Георгиев, ръководител на Асоциацията на топлофикационните сдружения, за от 30 до 330%.

За топлофикациите е значимо да вкарат в полето своите разноски, които са значими. Ако не заложат пари за ремонт през лятото , няма по какъв начин да се чака през зимата мощно топлоподаване, посочи Георгиев.

Според него топлофикациите са длъжни да вкарат своите разноски, а какво се получава като краен модел не било значимо. В предходни години, когато цената на газа отивала нагоре-надолу, имало и смяна в цената на топлинната сила. Около 50% е минимумът, който топлофикациите ще изискат като нарастване, само че дали ще доближи, е различен въпрос, уточни Георгиев.
 Топлофикациите желаеха от 30 до 330% нарастване на цената на топлата вода и парното
Топлофикациите желаеха от 30 до 330% нарастване на цената на топлата вода и парното

Най-голямо е желаното нарастване във Велико Търново, а минимум в София

Той уточни, че в случай че някой до момента е плащал 800 лв., несъмнено в този момент ще заплаща 1 000 лева за парно. Всичко зависи от приходите, само че това, че цените на горивата за топлофикациите се покачват, няма по какъв начин да не се отрази в крайните цени. Събираемостта на топлофикациите доближава близо 100%.

Според Георгиев за битовите, за енергийно и обществено слабите би трябвало да има обезщетения, само че не за всички и не на калпак. Топлофикацията не е обществено министерство, а са един тип бизнес, посочи той.

Припомняме, поради поисканото фрапантно повишаване на парното и топлата вода от " Продължаваме промяната " желаеха по отношение на декларираните цени.

Причините за възможните по-високи цени на топлата вода и парното са високите цени на природния газ. Спрените са заместени от други доставки, тъй че съгласно ръководителят на Комисията по енергетика в Народното събрание Радослав Рибарски това не би трябвало да повлияе на крайните цени.

Неведнъж представители на държавното управление, в това число и министър председателят Кирил Петков, заявяваха, че.
 Политическа партия зове КЕВР да излезе със мнение за нарастването на тока и парното
Политическа партия зове КЕВР да излезе със мнение за нарастването на тока и парното

Ще мислят за нови ограничения зимата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР