Няма да се състави правителство и в тази ситуация е

...
Няма да се състави правителство и в тази ситуация е
Коментари Харесай

Петър Витанов: Няма да има кабинет „Василев” и по-добре да не се съставя. Не одобрявам пазаруването на депутати

„ Няма да се сформира държавно управление и в тази обстановка е по-добре да не се сформира, тъй като това, което се случва в последните дни, аз не го утвърждавам. Това е недемократичен метод, който няма нищо общо с практиката в европейските страни. На някого може да му се коства обикновено да търси по подобен метод поддръжка, само че това е пар екселанс извършване на покупки ”. Това съобщи пред БНР евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов.

„ Начинът, по който Кирил Петков и Асен Василев се пробват да съберат поддръжка за ново държавно управление, би отблъснал огромна част от хората, които желаят да вземат участие в един политически развой. Това ще рефлектира и върху изборите, ще видите. Беше показателно на извършените неотдавна локални избори на няколко места в страната – доста ниска изборна интензивност ”, изясни той.

По думите му Българска социалистическа партия е основала чувство, че желае да взе участие непременно във властта, което отблъсква гласоподавателите ѝ.

„ Не виждам по какъв начин с това болшинство може да има стабилно ръководство. Невъзможно е! По-нормалното е да се отиде на избори, само че Българска социалистическа партия да има явен образ, а не червени гъвкави линии ”.

Евродепутатът разяснява социологическите прогнози за състава на идващия парламент: „ Когато „ Възраждане ” ни е плашилото, всички ще отидат под шлифера на Бойко Борисов ”.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР