Няма да се промени статутът на Технологическо училище Електронни системи“

...
Няма да се промени статутът на Технологическо училище Електронни системи“
Коментари Харесай

Вълчев: Технологическото училище „Електронни системи“ остава към Техническия университет


Няма да се промени статутът на Технологическо учебно заведение „ Електронни системи “ (ТУЕС), учебното заведение остава към Техническия университет. Това съобщи пред публицисти министърът на образованието Красимир Вълчев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Вълчев бе безапелационен, че публикуваната информация, че учебното заведение към този момент няма да бъде към Техническия университет, е погрешна. „ Няма да бъде прекратена връзката, няма да се трансформира преподавателският състав. Заявили сме го това и още предходната година сме говорили с част от родителите. Може би грешката ни през последните месеци е в това, че не говорихме по-интензивно с родителите, а с управлението на учебното заведение “, акцентира отрасловият министър.

„ Единственото, което Регионалните ръководства за София град и София област, е покана до шефовете да сключат правни отношения с началниците на Регионални ръководства. Това никога не трансформира статута на учебното заведение, съгласно нас “, разяснява Красимир Вълчев.

Утре на среща са поканени родители на възпитаници в ТУЕС и Вълчев се надява, че ще бъде открито общо решение през идващите дни и седмици. Уверили сме и шефа на ТУЕС няколко пъти, че няма да вършим кадрови промени, акцентира министърът.

„ Искам да успокоим родителите, че публикуваната информация е най-малкото пресилена. Има общи правила в закона, които не са правени за ТУЕС. Никой не би трябвало да го приема персонално и ще намерим удобно решение в границите на закона “, безапелационен бе Вълчев.

Не на последно място той увери, че експертите от ИТ бранша, които нямат педагогическо обучение, ще могат да продължат да преподават в учебното заведение. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР