Няма да се налага бензиностанциите да сменят касовите апарати два

...
Няма да се налага бензиностанциите да сменят касовите апарати два
Коментари Харесай

НАП уверява: Бензиностанциите няма да сменят касовите апарати два пъти тази година

Няма да се постанова бензиностанциите да сменят касовите апарати два пъти тази година – от април и от юни, както се притесняват търговците. Това съобщи в отговор за БГНЕС представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров по време на конференция на организацията.
Промените в наредбата ще изискват от 1 април на касовата записка от бензиностанцията да се съдържа спомагателна информация за потребителите. „ Тя ще фиксира очевидното, че половината от крайната продажна цена на литър гориво съставлява налози и акцизи. Ще се вижда и разликата сред разликата сред покупната и продажната цена. Държа да подчертая, че не би следвало на касовата записка да се вижда облагата “, посочи представителят на Национална агенция за приходите в отговор на терзанията на търговците.
Национална агенция за приходите допълват, че с новата разпоредба системите за ръководство на бензиноколонките, фискалните устройства не се постанова наново изпитване от Българския институт по метрология.
Новите промени никога не водят до усложнения и огромни вложения от страна на търговците на горива. Не се изисква и преодобрение на в този момент съществуващите системи и касови апарати, добави в отговор на БГНЕС и зам.-изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Пламен Димитров.
Нямат учредения да се тормозят и търговците във връзка с ново условие към тях, което би трябвало да влезе в действие от 1 юли. Според измененията при срив във връзката сред Национална агенция за приходите и бензиностанцията, данъчните ще получава информация за казуса. Новото е, че в този момент съществуващият програмен продукт би трябвало да бъде обновен. Промяната се прави, с цел да няма операции с данните от всяка една бензиностанция. Димитров също удостоверява, че от лятото няма да се постанова повторна промяна на касовите апарати.Единствено преодобрение на Българския институт по метрология. Срокът е 30 юни.
Пламен Димитров изрично съобщи, че изказванията на петролния отрасъл за десетки хиляди евро спомагателни вложения не дават отговор на истината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР