Няма да се месим във вътрешните процеси на БСП. Колегите

...
Няма да се месим във вътрешните процеси на БСП. Колегите
Коментари Харесай

Татяна Дончева се ядоса: Паскалев, а не Първанов е лидерът на новата левица

" Няма да се месим във вътрешните процеси на Българска социалистическа партия. Колегите да си вземат решение дали ще си сменят управлението, или не. Пиарите там играят прекомерно огромна роля, като трансферират виновността на някого другиго за загубите на левицата ", съобщи водачът на Д-21 Татяна Дончева пред БТВ.

И продължи: Корнелия Нинова си прави пиар и се върти в кръг, не знам какъв брой изгоди ѝ носи всичко това.

 

На въпрос на водещия дали ще се отзоват на апела на Нинова да се върнат в Българска социалистическа партия, Дончева отговори:  " След като сте се развели с някого, може ли още веднъж да се съберете след няколко години? "

 

Тя се ядоса на водещия Златимир Йовчев, че върти един и същи въпрос.

" Пак ли да ви кажа по различен метод. Ние сме създали партии преди 7-8 години. В тях членуват десетки стотици хора. Те не са наши крепостници, ние да ги пратим, където желаеме, да ги местим и така нататък ", отговори тя.

 

Дончева хвърли светлина и за новия план на левицата, чието основаване е през днешния ден. Тя посочи, не желае новото ляво обединяване да потегля с огромна кошница и напомпано самочувствие, а да се даде звук за една сериозна политика на база построено доверие. 

 

" Инициатор на тази концепция е Коста Паскалев. Президентът Първанов е поканен, както всички нас ", посочи тя.

 

Дончева още веднъж се ядоса на водещия, този път във връзка въпроса кой е водач на новия план.

 

Тя уточни, че занапред ще се обяснява кой ще е той, тъкмо тъй като става въпрос за нова партия.

 

„ Недейте да питате такива работи. Вие сте bTV, може да пита селската телевизийка. Коста Паскалев е отпред на новата левица. Георги Първанов е единствено поканен и няма потребност от вестникарски заглавия ".

 

И отново акцентира: " Водещата фигура е Паскалев, дружно с една група от Българска социалистическа партия ".

 

И разкри концепцията.  " Искаме да върнем лявото пространство, с цел да не бъде взето от илюзионистите от " Продължаваме промяната ", сподели още Дончева.

 

" Никой не лидира процеса за ново ляво обединяване на България. Представлява се от придвижването " Социализъм 21 век ", от младежката организация на Българска социалистическа партия, леви хора и други младежи, които симпатизират на социалистическото придвижване. Тези концепция породи в Националния съвет. На последния пленум се взе решение за Ляво обединяване, да стартира разговорът с други празненство ", изясни преди дни Паскалев.

 

По думите му в НДК ще се разясняват секторни политики, ще се одобри обща декларация и ще се предложи на управленията на тези партии да се сътвори ляв блок.  

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР