Няма да се качва цената на тока. Газът не можем

...
Няма да се качва цената на тока. Газът не можем
Коментари Харесай

Премиерът К. Петков от Благоевград: Цената на тока няма да се качва

Няма да се качва цената на тока. Газът не можем да го удържим. Това сподели министър председателят Кирил Петков в Благоевград, запитан какво ще се случи със сметките след края на мораториума.

„ Докато съумяваме да държим цените на електрическата енергия - това е най-голямата поддръжка, която можем да създадем за всички цени. 3% от Брутният вътрешен продукт да се вкара като помощи - това е невиждано. Нито една страна в Европа не е стигнала до такава степен”, уточни той.

Според премиера обаче „ тази игра не може да се играе до безкрайност”. „ Докога ще ни стигнат парите? Затова идващото равнище е в Брюксел да се съберем дружно и да кажем за цената на газа, че който желае да продава в Европа - би трябвало да го прави на по-ниски цени. Тогава поради производствата на ток и газ ще падне инфлацията”, разяснява Петков.

Всичко друго министър председателят дефинира като цялостни нелепости, като добави: „ Ако някой ви приказва, че може цените да се смъкват с магическа пръчка - не може. Когато цената на производството се е качила, нараства и тази на крайния продукт”, изясни в Благоевград Кирил Петков.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР