Няма да се изсичат десетки дървета и храсти пред блок

...
Няма да се изсичат десетки дървета и храсти пред блок
Коментари Харесай

Имотът на Петьо Блъсков в "Мусагеница" се заменя с общински, още по-изгоден за строителство

Няма да се изсичат десетки дървета и шубраци пред блок 101 в кв. " Мусагеница " поради градеж на жилищен блок на издателя на " Труд " Петьо Блъсков. Мястото ще остане градинка с алеи и ще е част от зелената система на града. Това разгласи работната група на Столичния общински съвет (СОС), която води договарянията с Блъсков за подмяна на парцела му с различен общински, часове след

Постигнат бе пробив в договарянията и ръководителят на СОС Георги Георгиев от ГЕРБ първо разгласи новината нощес на следващия митинг на жителите на " Мусагеница ". Вече е импортиран отчет за подмяна на частния парцел пред блок 101 с различен общински, само че до бул. " Александър Малинов " в " Младост ", покрай Академията на Министерство на вътрешните работи. Мястото там е отдалечено от жилищни здания и е 1.238 дка като има право до 6500 кв.м застроена повърхност. В парцела в " Мусагеница " Блъсков имаше право до 5000 кв.м, по този начин единствено от тази разлика при цена от 2000 евро/кв.м за жилищна повърхност прави доход от 3 млн.евро За замяната Блъсков ще би трябвало да доплати 834 хил.лева на общината, защото оценката на парцела му е 5.919 млн.лева, а този в " Младост " - 6.753 млн.лева.

Докладът за замяната е подсилен от всички политически групи в СОС и ще бъде гласуван на съвещанието в четвъртък, 27 юли.

 Работната група на СОС, образувана от Георги Георгиев (вторият отляво), Петко Горанов, Борис Милчев, Борислав Игнатов, Симеон Колев, Екатерина Йорданова и Милка Христова.
© Столичен общински съвет

Работната група на СОС, образувана от Георги Георгиев (вторият отляво), Петко Горанов, Борис Милчев, Борислав Игнатов, Симеон Колев, Екатерина Йорданова и Милка Христова.

От на живеещите в " Мусагеница " поради капиталовите планове на притежателя за изграждане жилищна постройка в междублоково пространство.

" Никой вложител няма да постанова силово претенциите си на София. Няма да се строи жилищен блок с близо 5000 кв.м пред блок 101, а зелената повърхност остава градинка. От през днешния ден жителите на кв. " Мусагеница " стопират ежедневния си митинг със затваряне на кръстовището на бул. " Г. М. Димитров " и бул. " Драган Цанков ". Постигнахме тази победа дружно и им благодаря за непримиримостта и за разбирането. Общинските съветници от всички политически групи - ГЕРБ, " Демократична България ", Българска социалистическа партия, " Патриоти за София " и кмета на регион " Студентски " Петко Горанов - постигнахме триумф в извънредно тежките договаряния със притежателя на терена ", съобщи Георгиев на жителите на " Мусагеница " по време на митинга през вчерашния ден.

Имотът пред блок 101 беше общински до 2004 година, когато е продаден на търг на компания на Блъсков. Тогава мястото не е отредено за жилищно застрояване, а единствено за ниски постройки за магазини и битови услуги. Главният проектант на София Здравков през 2017 година внася в СОС отчет за смяна предназначението - да стане за приблизително и високо жилищно строителство и на 26 юли 2018 година смяната е утвърдена от СОС. Сега бе издадена виза за планиране на жилищен блок и позволение за отрязване на 10 дървета. В пространството пред блок 101 има от 18 до 35 дървета, множеството на възраст от 30 до 50 години, откриха две разнообразни експертизи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР