Няма да се изпреварва в Кресненското дефиле. Причината е, че

...
Няма да се изпреварва в Кресненското дефиле. Причината е, че
Коментари Харесай

Важна промяна за шофьорите, които преминават през Кресненското дефиле

Няма да се изпреварва в Кресненското дефиле. Причината е, че 70% от злополуките там стават поради погрешно осъществяване на маневрата, сочат данните на Пътна полиция. Затова от организация " Пътна инфраструктура ", които са стопани на пътя, са поставили забранителни знаци по трасето.

Те са през 1000 метра по целия 16-километров сектор, известен като Кресненското дефиле. Засега са краткотрайни, чака се да станат непрекъснати до началото на летния сезон, когато ще се засилят пътуванията към Гърция. На всеки километър има и знак, който споделя, че е неразрешено изпреварването, има спомагателни табели за сигнализация. Те указват, че в оста на пътя има в допълнение маркировка и физически разделители.

За едно денонощие през Кресненското дефиле минават над 11 000 автомобила. Временните ограничавания при придвижване ще останат до юни. Дотогава ще бъдат издигнати площадки, на които тежкотоварните камиони ще отбиват, с цел да пропущат трафика.

В момента в дефилето е въведено краткотрайно ограничаване на скоростта от 50 километра в час.

Следващият стадий от плана за безвредно напредване там се планува въвеждане на изцяло видеонаблюдение, което да следи за нарушавания.

Това се постанова, защото в последните 5 години в този сектор са настъпили 246 транспортни катастрофи, при които има 24 починали.

Според хора, които постоянно пътуват в дефилето, възбраната за изпреварване ще докара до понижаване на злополуките, стига обаче да не се нарушава.

Три стационарни камери пък ще наблюдават за нарушавания в рисковия сектор.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР