Няма да се изискват винетки за северната част на околовръстния

...
Няма да се изискват винетки за северната част на околовръстния
Коментари Харесай

Няма да се изискват винетки за северната част на околовръстния път

" Няма да се изискват винетки за северната част на околовръстния път. " Това разгласи столичният заместник-кмет Дончо Барбалов след привършване на закритата за медии среща с представители на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Целта на срещата беше да се намерят работещи и ефикасни решения, свързани с използването на републиканската пътна мрежа от жителите на северозападните и югоизточните квартали на София.

" Ще продължим да приказваме с АПИ за винетните такси за Северната скоростна дъга в първите дни на идната 2019 година ", изясни Барбалов.

Той акцентира, че се търси толерантност за всички.

До края на януари се чака да се вземе решение дали да отпаднат или да се изискват винетки за Северната скоростна дъга. На този стадий не се изискват винетки, стана ясно по време на брифинга.

Търси се метод до всяко обитаемо място на Столична община да има път, на който хората могат да пътуват, без да е належащо да се закупуват винетки, изясни Барбалов.

По думите му би трябвало да се откри метод, по който хората да продължат да употребяват новите пътни връзки.

Барбалов акцентира, че в случай че колата не е от Столична община, би трябвало към този момент да се закупи винетка.

Директорът на Националното ТОЛ ръководство Антон Антонов поддържа казаното от столичният зам.-кмет и изясни, че се търси законов метод за Северната скоростна дъга, с който да се види по какъв начин може да бъде освободена от наложителните до сегашния миг винетни стикери.

" От 1 януари Северната скоростна дъга ще бъде с винетки. Обсъждат се вид, при който да бъде даден гратисен интервал от един месец да не се постановат санкции на водачите, които са без винетки. Повече изясненост ще има след Нова година ", изясни Антонов.

Той отсече, че за Банкя няма да се изискват винетки, само че за Нови Искър ще би трябвало да има такива.

Антонов акцентира, че от началото на идната година потегля и по този начин наречената ТОЛ полиция, която има за цел да сканира всички регистрационни номера на колите. Тепърва следва да се дефинира описът с републиканската пътна мрежа, която ще предстои на ТОЛ такси.

" Не е наложително да се припокрива с мрежата, която е за винетките ", означи шефът на ТОЛ ръководството.

Антонов не счита, че проговорите са закъснели и че са минали сред празниците. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР