Няма да съборим кабинета, готвим се за ротация, заяви пред

...
Няма да съборим кабинета, готвим се за ротация, заяви пред
Коментари Харесай

Росен Желязков: Няма да съборим кабинета, по-скоро ултиматумът идва от тяхна страна

Няма да съборим кабинета, готвим се за ротация, съобщи пред Нова ТВ ръководителят на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.

„ Демократична България има много уравновесена и виновна позиция по претенциите на ПП-ДБ. Сякаш този проблем с желанието на премиера да продължи с качеството си на вицепремиер и външен министър в началото изглеждаше като персонално, а се облече и в партиен подтекст ”, съобщи Желязков.

Той дефинира като „ нежелателна ” опцията да се вършат избори в края на годината, след втората ротация. „ Това е нашето схващане – минимални промени, в случай че би трябвало въобще да има промени, тъй като би трябвало да има резистентност ”, съобщи Желязков.

„ Външният министър сега би трябвало да продължи да съвместява тези функционалности, тъй като външнополитическата активност сега е сполучлива. След 9 месеца още веднъж да има същото катурване е безусловно нелогично за една консервативна система, каквато е Министерство на външните работи ”, добави Желязков.

По думите му радикални промени по обособените министерства не са в полза на страната. „ Искаме оптимално по-малко разтърсвания в изпълнителната власт, предвид на желанието изпълнителната власт да бъде задоволително устойчива, за извършва целите ”, добави ръководителят на Народното събрание.

Според Желязков Министерство на външните работи е с най-високи индикатори по знаците за осъществяване на управническите политики. Председателят на Народно събрание оцени като избирателен ход желанието на ПП-ДБ да получат поста на външен министър, предвид на идните избори за Европейски парламент.

„ По-скоро ултиматумът идва от тяхна страна, до момента в който ние заявяваме, че в случай че ще вършим избори, най-хубавият миг ще бъде дружно с европейските ”, съобщи Желязков.

Той добави, че чака гласуването на кабинет при ротацията през март да бъде с първия мандат – на ГЕРБ-СДС.

Желязков разяснява, че застават зад вътрешния министър поради това, което е приключил по работата за приемането ни в шенгенското пространство. „ Ние поддържаме огромна част от министрите, тъй като считаме, че имат нужната експертиза ”, съобщи ръководителят на Народно събрание. Той сподели още, че след ротацията ще продължи да бъде народен представител в Народното събрание.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР