„Няма да разкодираме служебния компютър на Кристиян, както поискаха от

...
„Няма да разкодираме служебния компютър на Кристиян, както поискаха от
Коментари Харесай

Шефът на хакера Кристиян с изненадваща версия за атаката по НАП

„ Няма да разкодираме служебния компютър на Кристиян, както желаеха от нас службите”, съобщи Георги Янков, шеф на програмиста, който бе арестуван за хакерската атака против Национална агенция за приходите, оповестява bTV.

Георги Янков от „ Тад Груп” и създателят на „ Софт Уни” Светлин Хаков разясниха последните развития по случая с приключването на данните на милиони българи вследствие на хакването на Национална агенция за приходите.

Службите са иззели служебния компютър на Кристиян Бойков. „ В петък получихме писмо от ГДБОП, в което желаят от нас да им помогнем отключат този компютър, само че не считаме да го вършим, тъй като на него има сензитивна информация, обвързвана с киберсигурността на нашите клиенти, които ние сме длъжни да опазим по договор”, разкри Янков.

Мениджърът в световната компания за киберсигурност „ ТАД Груп “ съобщи, че има „ 100% доверие в своя служител”, въпреки че не той го е назначил във компанията, само че от досегашния си опит с него има доста положителни усещания. „ Безотговорността на страната хакна НАП”, безапелационен е пък Светлин Наков

„ Изложих разнообразни хипотези пред медиите”, съобщи Наков във връзка на неговото изказване, че доказателствата против Кристиян Бойков няма да устоят. „ Направи ми усещане, че е употребил и Уиндоус и ми се стори необичайно по какъв начин този човек си е заличил следите наполовина”, сподели Наков, съгласно който множеството хакери работят единствено на Линукс, само че добави, че може да има такива, които да употребяват и операционната система на „ Майкрософт”, само че „ не е типично”.

Сред вероятните хипотези, съгласно Наков, е и течът да е вътрешна работа на чиновници в Национална агенция за приходите, както и да има интервенция на непозната страна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР