Няма да разберем какво се случва сега, ако не знаем

...
Няма да разберем какво се случва сега, ако не знаем
Коментари Харесай

Богомил Бонев: Америка иска слаба Германия и слаб ЕС

Няма да разберем какво се случва в този момент, в случай че не знаем какво се е случило сред двете международни войни в 20 век. Германия е победена след първата международна война, неразрешено ѝ е да се въоръжава, и сред 1920 и 1930 година е алена, написа Богомил Бонев във Facebook.

Силно работническо придвижване, жестоки стопански проблеми и накърнена немска горделивост. Съюз на съветските социалистически републики работи за международна гражданска война, подкрепя немската гражданска война и го прави дори в нарушаване на контракта за капитулация на Германия, който гласи, че тя няма право да се въоръжава.

Руснаците при Сталин са разчитали да имат комунистически съдружник в сърцето на Европа, като част от международната гражданска война. Даже през 1929 година в Липецк им обезпечават летище и условия за основаване на Луфтвафе.

Америка и Англия, дружно с Франция, се надяват да унищожат комунизма в Съюз на съветските социалистически републики. Германия им е доста комфортна и те обезпечават бизнес за немските концерни, като си затварят очите за стоките с двойна приложимост. Американските банки непосредствено финансират оръжейната промишленост на Германия.

В политически проект подписват Мюнхенското съглашение, което в този момент Европа не желае да си спомня. Направо прескача на пакта Молотов-Рибентроп. Всичко това има директна връзка с шаблоните на мислене в интернационалните връзки. Главният образец е “опасна мощна Германия ”.

Този народ, който в този момент се срами от стореното през Втората международна война, в това време, след 30 година от обединяването, към момента презира сънародниците си от Източна Германия. Да, Меркел е от Източна Германия. Политици може. Но не и чисти арийци.

А дали към момента се срамят, дали отново не сработва националното оскърбление, че към момента са окупирана страна, дали този статут на втора икономическа мощ след Съединени американски щати, който имаха до неотдавна, не пробужда немската патология за предимство и реванш? Последните изказвания на немския канцлер Шолц приказват тъкмо за това.

И какво се случва в този момент: Русия желае да си върне престижа на международна мощ благодарение на износа на първични материали. Стратегията ѝ да построи инфраструктура за газ и нефт в Европа сработи. Русия печели, с цел да се въоръжи и да резервира паритета, тъй като вижда, че НАТО към този момент не е единствено отбранителна организация. Германия черпи евтини съветски първични материали и става могъща икономическа мощ. Една крачка до въоръжаване.

Америка си гледа ползите. Иска слаба Русия, тъй като всичко опира до суровините. И счита, че Русия се възражда, само че оказва помощ неумишлено и на Германия да стане още веднъж опасност за мира. Тук е ключът за американската политика. Не им пука за Европа.

Искат слаба Русия и слаба Германия, което значи слаб Европейски Съюз. Слаба Германия, тъй като мощна Германия плаши по подразбиране. Както и мощна Япония. Затова Съединени американски щати смачкаха първо Япония като огромна икономическа мощ, в този момент го вършат с Германия. И Европейски Съюз, несъмнено. Украйна е единствено средство. Да смачкат по едно и също време Русия и Германия.

И тук идва краят на тази тактика. Русия оцелява, Европа пропада, Съединени американски щати, по гравитацията на доминото също страдат. И не са взели поради Китай и Индия. Всяка тактика си има слабост. А тук се оказва половината от човечеството.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР