Няма да променяме плановете си заради това, че Путин е

...
Няма да променяме плановете си заради това, че Путин е
Коментари Харесай

Естония не вярва на обещанието на Путин и няма да спре строежа на бункери по границата

Няма да променяме проектите си поради това, че Путин е дал изявление на един публицист, сподели министърът на защитата
Естония ще продължи да построява своята отбранителна линия и уреди по границата с Руската федерация, съобщи министърът на защитата на страната Ханно Певкур, осведоми украинската държавна организация УНИАН.

Естонският министър се усъмни в декларираното от Путин по време на изявлението с Тъкър Карлсън, че няма желание да атакува страни от НАТО и че няма териториални искания към страните от Прибалтика и Полша.

" Ние няма да променяме проектите си единствено поради това, че Путин е дал изявление на един публицист. Нима му вярвате след всичко, което говореше по-рано и по какъв начин се държеше през всичките тези години? Ние просто покачваме своята подготвеност и това са длъжни да създадат всички, освен тук, в Естония ", сподели Певкур.

Той подсети по какъв начин единствено няколко дни преди Русия да нахлуе в Украйна, в Кремъл " изрично изключваха " опция за нахлуване.

Плановете на Естония включват построяването на най-малко 600 бункера по границата с Русия, с цел да могат да я отхвърлен от първия момент и да имат време да повикат помощ.

През последните години Естония издигна и защитни огради по границата с Русия, само че те са единствено за извънвоенно време. Решението на прибалтийските страни да повдигнат уреди по съветската граница беше взето на среща в Рига на 19 януари сред министрите на защитата на Литва, Латвия и Естония.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР