Няма да прочета дълга реч, само ще поздравя България и

...
Няма да прочета дълга реч, само ще поздравя България и
Коментари Харесай

Вучич: Надявам се през 2023 г. да отпразнуваме българо-сръбската връзка


„ Няма да прочета дълга тирада, единствено ще поздравя България и Гърция. Никой от нас не вярваше какъв брой значим ще се окаже този план. В момента виждаме по какъв начин и Радев, Мицотакис, Борисов, Петков и Донев имаха вяра в него и ще се възползват от неговата изгода. Надявам се, че по това време 2023 година да можем да отпразнуваме българо-сръбската връзка. “ Това съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич по време на формалното разкриване на интерконектора сред България и Гърция.

Вучич изясни, че ще имаме сложна есен, сложна зима, само че се надява да не толкоз сложна колкото изясни Урсула фон дер Лайен, защото всеки политик би трябвало да е оптимистично надъхан.

“Благодаря на Урсула фон дер Лайен, че се отнесе добре с нас. В начало се мислех за черната овца тук на тази среща ”, разяснява още той.

“Без нашия другар Алиев нямаше да ни е елементарно да разчитаме на диверсификация в Европа, тъй че той е звездата през днешния ден. Без да пресилвам това е значим ден за Сърбия и аз благодаря за организирането на това събитие, само че Скъпа Урсула не слушайте 100% думите на Мицотакис, ние сме признателни за вашата поддръжка за коронавирус рецесията, само че като приказваме за пари, сега не можем да се оправим с рецесията. Моля да попаднем в листата на Европа с помощи ”, добави още Александър Вучич. 

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР