Няма да преговаряме, каза Деница Сачева и добави, че Радев

...
Няма да преговаряме, каза Деница Сачева и добави, че Радев
Коментари Харесай

Президентът изненада партиите, дава третия мандат на ИТН

Няма да преговаряме, сподели Деница Сачева и добави, че Радев би трябвало да реши дали изборите да са „ две в едно “

Няма да преговаряме за държавно управление с третия мандат. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева. Тя показа, че е сюрпризирана от решението на президента Румен Радев да даде третия мандат на Има Такъв Народ и разяснява, че това най-вероятно е знак към Българска социалистическа партия. 

Румен Радев ще даде досието от 11 часа на „ Дондуков “ 2.

„ ИТН “ оповестиха своята позиция. Очаквам да върнат мандата незабавно “, съобщи Сачева.

„ Нямаме условие дали изборите да са 2 в 1. Президентът да реши! “, добави тя. 

Водещите обаче я раздразниха, като демонстрираха карикатурата на Христо Комарницки, от която излиза наяве кой е рекордьора по неизпълнени мандати. 

„ Карикатуристът Христо Комарницки може би е доста удовлетворен от изпълнените мандати на „ Продължаваме промяната “. Трябва да приказваме обаче малко повече за наличие, за това, което се предлага “, разяснява депутатката от ГЕРБ. 

Тя посочи, че сме в клопката на илюзиите, в който всичко, което се предлага от ГЕРБ е неприятно, а това от Политическа партия и Демократична България е безусловно постоянно по формулировка положително. Това са предубеждения, които ни доведоха дотук, съобщи Сачева. 

„ Уморих се през последните три години да бъда принуждавана да одобрявам неща, които не са рационални, под угрозата, че другояче ще бъда упрекната, че съм статукво, че съм мафия. Колегите на ПП-ДБ са доста вокални, когато приказват за домашното принуждение, само че във връзка с служебното, което непрестанно упражняват, те са номер едно в българския парламент “, акцентира тя. 

След като водещата Мария Цънцарова я пита дали се усеща жертва обаче някогашният министър се отметна. Никога не съм жертва, тъй като с доста съзнателна отговорност вземам всичките си решения, добави тя. 

„ Не е обикновено три години да приказваме какъв брой е значимо да се одобри тази Конституция, само че сега, в който това става факт, незабавно тези стартират да изясняват по какъв начин тя имала някакви проблеми, клопки “, съобщи Сачева. 

„ Приех огромна част от измененията в главния закон на републиката с ясното схващане, че сме взели политическо решение да ги подкрепим, само че не и поради вътрешно разбиране, че те ще са потребни и работещи. Ние непрестанно променяме закони под напън, че би трябвало да стане това поради съответен човек, който не ни харесва “, призна тя. 

„ ПП-ДБ желаеха измененията, тъй като имаха проблеми с президента, който ги направи известни, само че в този момент пък не са им комфортни и още веднъж ГЕРБ им е отговорен “, съобщи депутатката. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР