Няма да пращаме войници в Украйна, не се обсъжда този

...
Няма да пращаме войници в Украйна, не се обсъжда този
Коментари Харесай

Тагарев: БТР-те за Украйна още са в София

„ Няма да пращаме бойци в Украйна, не се разисква този въпрос у нас. Позицията ни е ясна. “ Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев пред bTV.

„ Ще създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме, че Русия няма да може да завоюва тази война “, разяснява той

Според Тагарев е доста малко евентуално страна сама да реши да изпраща бойци.

„ Ако една страна членка на НАТО влезе в Украйна и след това спорът се придвижи на нейна територия - моето схващане е, че това ще ангажира НАТО. Целта е да не се дава ненужно успокоение на Кремъл за това какво западните съдружници могат или не могат да одобряват, по тази причина очевидно е издигнат въпроса от Макрон “, съобщи още военният министър.

Има обаче европейски страни, които оферират да разискват изпращане на войски за съответни задания, само че не става дума за изпращане на войски в Украйна, добави той.

„ БТР-те за Украйна още са в София. Ще заминат до няколко дни, само че няма да споделям датите “, добави той и увери, че помощта с по-висок приоритет е отпътувала от дълго време.

Той направи уточнението, че има и системи С-300, които отпътуват много по-бързо.

„ Изпълняваме всички решения на Народното събрание, само че е нужно време. Работим доста по-интензивно и доста по-решително от служебното държавно управление “, сподели Тагарев.

„ До встъпването на кабинета, помощта, която е дадена е на стойност 13 млн. евро. Към този миг, помощта, която сме дали единствено от складовете на армията се остойностява на 47 млн. евро “, посочи министърът.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР