Няма да подкрепим правителство с премиер Кирил Петков, след арестите,

...
Няма да подкрепим правителство с премиер Кирил Петков, след арестите,
Коментари Харесай

Бойко Борисов за ареста си: Никаква подкрепа за Кирил Петков

Няма да подкрепим държавно управление с министър председател Кирил Петков, след арестите, които проведоха. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Добрич. " Това е решение на Изпълнителната комисия, не мое ", сподели още Борисов. След викания за оставка на премиера Кирил Петков, Борисов съобщи: " Нека стои още Киро. Те би трябвало да се срутен до дъно ".

" Съсипват спецправосъдието без да кажат какво се случва с делата, по какъв начин ще работи системата. Ние също правихме огромни нелепости. Затова в този момент сме добра партия, тъй като събираме хора с доста опит в една зала ", сподели още Борисов.

Експремиерът и някогашни министри от кабинета му, измежду които Деница Сачева, са в Добрич, с цел да се срещнат със симпатизанти.

“Има значение за партията да си направи проверка, да си дадем сметка къде сме бъркали. Ние също правихме огромни нелепости, само че по тази причина в този момент сме добра партия, тъй като хора с опит са в една зала”, сподели още Борисов и добави, че “няма нищо неприятно в това, че има и млади политици. Но няма по-лошо от тъп и твърдоглав човек”.

“В момента е рекет. И не го споделям аз, а хора от трибуната, от обединението. Политически рекет”, сподели още Борисов. “В същото време рекетът се прави от мафията. А коя е мафията, щом се упреква в рекет правителството”, обърна съм към ръководещата коалиция Борисов.

Според експремиера държавното управление води двойна външна политика. “Това, което министър Генчовска сподели, във всяка друга обстановка, на всички места по света, провокира рухване на държавното управление - двойна външна политика. Скандализирани сме от изказването ѝ вчера”, разяснява той и добави, че грешката на ГЕРБ е, че са подценили президента Румен Радев. “Слушайте деликатно президента Радев. Той е доста интелигентен и принципен. Затова ние си изядохме шамарите и аз имам вина”, добави някогашният министър председател.

“Ако господин Каримански няма нужните качества и не е честен, както споделят Кирил Петков и Асен Василев, той не би трябвало да е началник и на бюджетната комисия”, счита водачът на ГЕРБ.

По думите му България към този момент не покрива и критериите в еврозоната. “Как ще одобряват актуализация на бюджета”,попита Борисов. “Финансовите пазари демонстрираха, че нямат никакво доверие в България”, добави той.

Според Борисов рецесиите, през които минава България, не се дължат на войната в Украйна. “Вярно, близо е, само че да не би Сирия да е по-далеч”, разяснява Борисов и попита " какво общо има войната в Украйна с цените на тока в България ".

Всички цени на горивата са вдигнати от предишния юли - доста преди войната, напомни Борисов. “Руският нефт сега е на извънредно ниска цена. Пазарите се успокоиха” сподели той и изясни, че “ най- съответната реакция би била понижаване на Данък добавена стойност от 20 на 9%, което ще изравни цените, до момента в който премине кризата”.

Ако ГЕРБ беше на власт нито едно от тези злощастие нямаше да се случат на Българите”, съобщи Бойко Борисов.

“Ще ви потвърдим измамата”, даде обещание някогашният министър председател. По думите му партията е наела специалист от чужбина, който ще остане у нас 2 седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР