Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Седем години се борим

...
Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Седем години се борим
Коментари Харесай

Нинова: Няма да подам оставка

" Няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ . Седем години се борим с този модел на ръководство и ще продължим да се борим с него ". Това съобщи изрично на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова .

По думите ѝ, в случай че ГЕРБ не съумеят да основат постоянно държавно управление и вторият мандат отиде при " Продължаваме Промяната ", Българска социалистическа партия ще поддържа Политическа партия .

" Взимаме си поучения. Успяхме да запазим почти предходния си резултат на изборите, макар отрицателните акции против нас. В събота ще свикаме Националния съвет на партията, на който ще решим какво да вършим. Ниската изборна интензивност е пестник за цялата политическа класа. Крайно време е да разберем какво желаят да ни кажат българските жители с това ", добави Нинова. 

На въпрос по кое време ще подаде оставка, тя отговори, че оставка няма да подава . " Оставката ни се желае от хора, които от самото начало бяха против Българска социалистическа партия ", уточни Нинова.

" Пред компликациите, пред които сме изправени, по-добре е България да има постоянен кабинет. Нека ГЕРБ да опитат. Има значими решения за България, които служебно държавно управление не може да вземе ", сподели още тя.

" Експертен кабинет няма да бъде подсилен от Българска социалистическа партия. Експертен кабинет е опит за скриване на политическата отговорност зад сякаш експертни персони. Ние сме за това да се носи политическа отговорност от политическите партии, изключително в тези спешни моменти ", акцентира Нинова.

" Очакваше се, че " Възраждане " ще има растеж, само че не чакахме, че ще са преди нас. Приемаме тези обстоятелства, направихме добра акция, получи се това, което българският народ реши. Ние би трябвало да си приемем грешките, да се променим, и да вървим напред. Трябва да има непорочност в политиката, безпринципните съюзи не водят до нищо положително ", сподели още тя.

На въпрос кои външни политики би подкрепила Българска социалистическа партия в ролята си на съпротива, Нинова разяснява, че партията ще поддържа всички ограничения в обществената политика, икономическата и ще постави старания България да не бъде въвличана във войната в Украйна.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР