Няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, но ще отидем на

...
Няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, но ще отидем на
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Ще отидем на срещата с проф. Габровски, но няма да подкрепим правителство на ГЕРБ

Няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, само че ще отидем на срещата с проф. Николай Габровски и ще му го кажем персонално, това сподели в " Още от деня " зам.-председателят на Народно събрание, народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

Не считаме, че е пристигнал моментът за връщането на ГЕРБ във властта.

" ГЕРБ не са посочили по никакъв метод, че са се поучили от предишното. Хората не са им дали действителен мандат те да ръководят. "

Категоричен е, че за Българска социалистическа партия е проблематично да поддържат кабинет, излъчен от ГЕРБ, без значение че личността на проф. Габровски заслужава най-малкото почитание, само че не и в подтекста, в който се слага.

" В политиката би трябвало да има поредност и правила. Нямаме никакво съображение да сме съгласни да поддържаме такова държавно управление, да даваме специалисти в такова държавно управление. Ако ГЕРБ събере нужното болшинство - добре. Ние оставаме съпротива и ще бъдем градивни ", добави още той.

Вигенин разяснява и тематиката за участието ни в Шенген. Посочи, че главният боязън на Австрия е поради броя имигранти, които влизат в страната.

" Тя го изрази почтено. Нидерландия малко по-завоалирано изрази същите терзания. Според двете страни, които не желаят да дадат зелена светлина за приемане на България в Шенген външната граница не се пази задоволително добре ".

По думите му тук има известно двуличие, тъй като, в случай че се види статистиката, ще стане ясно, че България е предотвратила влизането на десетки хиляди имигранти в Европейския съюз. " Вместо да бъде спирана, почтено щеше да бъде Австрия и Нидерландия да кажат - влезте, само че да забележим с какво още можем да ви помогнем ".

Според него би трябвало хладно да разсъдим какво оттук насетне може да се направи и би трябвало да бъдем дейни в двустранната дипломация, защото всички институции са на наша страна.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР