Няма да подкрепим Любомир Каримански за шеф на БНБ, за

...
Няма да подкрепим Любомир Каримански за шеф на БНБ, за
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: БСП няма да подкрепи Каримански за управител на БНБ

Няма да подкрепим Любомир Каримански за началник на Българска народна банка, с цел да не взимаме страна и да се противопоставяме на нашите сътрудници в обединението. След като беше отдръпнат единия сътрудник, не считаме да продължаваме раздора като подкрепим единия.

Това сподели в ефира на Нова телевизия Румен Гечев от „ Българска социалистическа партия за България” във връзка идното гласоподаване на гуверньор на Българска народна банка.

Той отхвърли да разяснява персоналните качества на двамата претенденти и добави, че има опция Димитър Радев да остане а поста гуверньор на Българска народна банка.

Гечев счита, че Българска социалистическа партия има най-разумното държание в обединението. “Случаят с Българска народна банка ще отшуми, тъй като обединението има действителни задължения - правосъдни промени, както и да преведем българския народ при тази конюнктура. Най-важната задача не е да се водят разногласия. Имаме съществени стопански провокации. Българска социалистическа партия поставя старания за успокоение и използване на европейски опит”, означи той.

“Беше казано напълно ясно от госпожа Нинова, че в случай че има решение на Народното събрание, а аз се надявам такова нещо да няма, че тя няма да подпише решението. Това значи, че Нинова ще напусне държавното управление, а Българска социалистическа партия обединението. Тогава отиваме на нови избори”, сподели Гечев.

“Ако другите проявят безразсъдство и тласнат страната към избори, това ще е тяхна вина”, сподели депутатът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР