Няма да подкрепим бюджета на управляващите, защото смятаме, че е

...
Няма да подкрепим бюджета на управляващите, защото смятаме, че е
Коментари Харесай

Нинова: БСП няма да подкрепи бюджета на управляващите, защото е антисоциален

" Няма да подкрепим бюджета на ръководещите, тъй като считаме, че е противообществен, не дава отговор на упованията за развиване на стопанската система и на отплата на приходите ", това съобщи в Русе ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя сподели още, че на следващия ден бюджетът ще бъде импортиран за гласоподаване в пленарната зала на Народното събрание. 

" Този бюджет ще бъде съществено поправен сред първо и второ четене. От Народното събрание ще излезе нещо доста друго от това, което министърът на финансите Асен Василев внася. Управляващото болшинство е безусловно разграничено по тематиката бюджет, което е доста рисково и това слага под риск приемането му ", сподели водачът на Българска социалистическа партия. 

По думите й бюджетите на Национален осигурителен институт, НЗОК и държавния, били отхвърлени " в основни комисии с гласовете на ГЕРБ - в икономическата, транспортната, вътрешната и в комисията по защита ". " Това не си припомням скоро да се е случвало - ръководещите да не могат да си прокарат бюджета. Много е евентуално да минем на плаващи болшинства. Това постоянно е рисково - изключително при приемане на бюджет. Не дава никаква сигурност какво ще се одобри. Хванаха се за гушите за 1,2 милиарда лв. от енергетиката - по какъв начин да ги разпределят, кой да ги ръководи и да ги експлоатира може би или да се възползва от тях ", сподели Нинова. 

Българска социалистическа партия ще внесе сред първо и второ четене напълно различен бюджет, " който е вероятен, подсигурява финансова непоклатимост, развиване на стопанската система и повишение на приходите ", означи водачът на левицата. Сред предложенията ще бъдат минималната заплата да бъде 50 % от междинната работна заплата още от 1 юли тази година, а не от следващата година. 

" Ще молим към " Продължаваме Промяната " да изпълнят част от тези задължения, които бяхме разписали в общата си стратегия, до момента в който управлявахме, и те бяха съгласни тогава - да вземем за пример безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години, увеличение на детските, на майчинството, както и преразглеждане на размера на вдовишките добавки за пенсии и идентичен коефициент за всички пенсионери за една година прослужено време ", сподели Нинова. 

По думите й е извънредно притеснително положението на общините и развиването на плановете. " Няма неразкопана община поради почнали планове по ВиК-инфраструктурата и улици. Всичко стои разкопано, тъй като единствено половината от парите от тези планове са изплатени на общините. Другата половина си я чакат. Трябва в този бюджет да се заложат тези средства, с цел да се завършат най-малко започнатите планове ", съобщи Нинова. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР