няма да подкрепи проектокабинета на Продължаваме промяната- (ПП-ДБ) и ГЕРБ-.

...
няма да подкрепи проектокабинета на Продължаваме промяната- (ПП-ДБ) и ГЕРБ-.
Коментари Харесай

Румен Гечев : Няма да подкрепим проектокабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

няма да поддържа проектокабинета на Продължаваме промяната- (ПП-ДБ) и ГЕРБ-. Това съобщи депутатът от Румен Гечев в студиото на " Денят ON AIR ". Той даде поръчка, че биха подкрепили програмни цели, които дават отговор на програмата на България.

" Днешната среща, в която отидоха на крайници при Движение за права и свободи, изобщо не е за конституционната промяна. Това е, с цел да се подсигурява запас от гласове при гласуването на държавното управление, защото е допустимо депутати на " Промяната " и да не го поддържат. Не сме чули за каква конституционна промяна става дума. Г-н Христо Иванов, допускам, е споделил хрумвания с господин Пеевски. Влака го кара Движение за права и свободи ", разяснява Гечев.

Асен Василев е номинацията за финансов министър в проектокабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-.

" С Асен Василев сме работили дружно, не сме имали проблеми. Имахме относително висока степен на схващане. Особено значим е екипът, с който работи министърът на финансите. Важно е един човек какво може професионално, няма значение къде членува ", уточни Гечев пред Bulgaria ON AIR. 

" Г-н Тагарев има крайнодесни възгледи и минава към групата на " ястребите ". Сега се появява още веднъж. Очевидно главното е отбраната на господин Борисов. Целите не са единствено персонални, само че най-страшното е, че може да вкарат България в съществени събития това лято в Украйна ", акцентира депутатът от. 

Социалистите имат съмнения, че служебният кабинет в нарушаване на рестриктивните мерки е взел средства от фискалния запас.

" Изпратихме писма до шефа на Българска народна банка и министъра на финансите. Фискалният запас се ръководи от държавното управление, само че Българска народна банка е банката на държавното управление. Идеята е тези интервенции да бъдат транспарантни. Ще сверим информацията от Българска народна банка и МФ. До края на април финансовият запас е на минус 4 милиарда лева От 13 милиарда запас, слиза на 9 милиарда и нещо. И се приближаваме към Сребърния фонд, което не е добре ", изясни Гечев.

По думите му служебният кабинет е изискал да употребява фискалния запас краткотрайно - да употребява тези средства и по-късно вероятно да ги върне. 

" Към момента няма риск за пенсиите. Не имам вяра служебният кабинет да рискува пенсиите. Даже и да няма държавно управление и да отидем на избори, обикновено е да удължим бюджета до края на годината. Но като че ли ще има постоянен кабинет ", означи още Гечев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР