Няма да подам оставка, особено с мотивите, с които ми

...
Няма да подам оставка, особено с мотивите, с които ми
Коментари Харесай

Шефът на КЗП Стоил Алипиев: Неоснователни са мотивите, с които ми се иска оставката

Няма да подам оставка, изключително с претекстовете, с които ми беше поискана, а точно, че съм наложил като административно наказващ орган голям брой санкции на търговци, които правят непозволени дейности. Не смятам, че това е справедлива причина, съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Стоил Алипиев в " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Подчерта, че нито една способена институция не е удостоверила изказванията за спор на ползи, уволнения, закани, неспазване на правосъдни решения и други

Попитан за какъв спор на ползи се приказва в одита на Инспектората на Министерството на стопанската система и промишлеността, той посочи, че се касае за лице, което към този момент не работи в Комисията за отбрана на потребителите.

" Този отчет в огромната си част придвижва в своето наличие един донос, по който към този момент способените институции са се прознесли и не са открили условия, които подлежат на разглеждане по закона, който урежда спора на ползи. За мен персонално този проблем е завършил. Познавам наличието на отчета и нямам от какво да се тормозя. "

Алипиев съобщи още, че пред него не е конкретизирано за наказванията за нелоялни търговски практики на кои търговци му е поискана оставката. Посочи, че става дума за огромни търговци.

Председателят на Комисията за отбрана на потребителите означи, че откогато е на този пост е почнал самодейни дейности в КЗП и е трансформирал това, което е заварил.

" Когато пристигнах в Комисията дейностите, приложени като процедура, бяха най-вече реактивни - подава се сигнал или тъжба и Комисията реагира. Моята линия на държание беше противоположната - дейностите да бъдат самодейни. Направих разбор на жалбите, съпоставени с отчетите на Комисия за защита на конкуренцията, оказа се, че нелоялните търговски практики бяха 2% от активността на контролния орган. А точно те са повода за едни от най-големите рецензии от Европейска комисия към България и са повода за голям брой начинания за законодателни промени ", посочи още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР