Няма да подам оставка. Бих я подал тогава, когато ми

...
Няма да подам оставка. Бих я подал тогава, когато ми
Коментари Харесай

Здравният министър: Няма да подам оставка

" Няма да подам оставка. Бих я подал тогава, когато ми бъде поискана от премиера, който ме е назначил и бъде гласувано от Народното събрание, който ме е излъчил като част от държавното управление ", съобщи здравният министър проф. Христо Хинков.

По думите му няма съображение да си подаде оставката.

" Това, което би трябвало да направя, съм го направил. Ако аз не направя тези стъпки с отчета и с всички открити нарушавания, аз съм отговорен, мога да съм в положение на занемареност във връзка с " Пирогов ". Нарушенията са съществени, има 3 разнообразни проблема по отношение на публични поръчки, които са за към милион, които не са извършени, добави проф. Христо Хинков.

Той разясни, че има им други нарушавания в отчета, свързани с медицински действия, само че те не са толкоз основни и могат да се открият и в други лечебни заведения.

" Да се приказва, че " Пирогов " е на облага е пресилено. Възелът " Пирогов " ще се развърже, когато приключат всички инспекции и се вземе дефинитивно решение, това е работа и на съда, аз ще се съобразя с решението на съда. Ще се срещна с Медицинския съвет на болничното заведение в министерството или в болничното заведение, с цел да си изясним позициите. Нямам нищо персонално към доктор Димитров, всичко е въз основа на одитния отчет. Надявам се, че Константин Димов към момента има предпочитание да бъде шеф на " Пирогов ", сподели още проф. Христо Хинков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР