Няма да плаща допълнителни 5% за “Пирин”Сумата е включена в

...
Няма да плаща допълнителни 5% за “Пирин”Сумата е включена в
Коментари Харесай

„Юлен“ спечели дело срещу държавата

Няма да заплаща спомагателни 5% за “Пирин”
Сумата е включена в концесионната такса

“Юлен” завоюва делото против страната, в което упорстваха концесионерът да заплати спомагателни 5% върху таксата за прилагане на терените от парк “Пирин”, оповестиха в решение от Върховния касационен съд.

Плащането от 5% от концесионното заплащане в тогавашния Национален фонд за запазване на околната среда, станал Предприятие за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС), е записано в контракта сред “Юлен” и страната от 2001 година, настояват от екоминистерството. До 2005 година е имало гратисен интервал за заплащането. След това “Юлен” отхвърля да заплаща, като твърди, че сумата е включена в концесионната такса.

Преди Върховния съд “Юлен” съумява да отбрани тезата си, че не дължи нищо отвън концесионната такса.
ПУДООС съгласно магистрите е дружество и независим участник в гражданския оборот, а има искания, че му се дължат нещо като налози или такси върху концесионен контракт. Такива обаче могат да събират единствено страната и общините.

По делото “Юлен” твърди, че няма по какъв начин да дължи пари на дружество, тъй като не получава нищо против тази сума, което е нелегално. Върховният касационен съд възприема изцяло това изказване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР