Няма да отстъпим от изборната хартиена бюлетина, каза пред БНР

...
Няма да отстъпим от изборната хартиена бюлетина, каза пред БНР
Коментари Харесай

Радомир Чолаков : Няма да отстъпим от хартиената бюлетина

" Няма да отстъпим от изборната хартиена бюлетина ", сподели пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков, ръководител на правната комисия в 48-ото Народно заседание.

Той добави: От нощта на изборите " " обявиха недвусмислено, че ще вървим незабавно на нови предварителни избори, тъй като не бяха удовлетворени от резултата. Всички блокажи, които вършат в Народно събрание, са опит да вървим на предварителни избори, да няма парламент и да продължи служебното държавно управление. Най-нормалното е ние сега да стартираме да гледаме Изборния кодекс, с цел да променим разпоредбите, в които половината от обществото няма доверие. Няма нищо по-нормално от това, с цел да възстановим доверието, да върнем хартиената бюлетина, да оставим машините и в случай че Политическа партия държат да отиваме на избори - да отиваме на избори.

Чолаков акцентира, че разписките от машините за гласоподаване ще са водещи при преброяването на гласовете, без значение дали ще бъде признато да се изважда и протокол от машината.

" Половината българи ще имат опция да гласоподават на хартия, половината - на машина. И няма да има фалшификации нито с едното, нито с другото, повярвайте ми. Вярвам, че идващите избори ще са безусловно почтени, може би най-честните в историята на България ", добави той

" Машини със сканиращо устройство, предлагани от Движение за права и свободи, в случай че бъдат признати, ще бъдат въведени за локалните избори през есента на 2023 г "., сподели още депутатът.

Чолаков уточни: Ако до постоянните локални има предварителни парламентарни избори, те ще са със смесено гласоподаване - на хартия и със сегашните машини. Ако може да бъде формирано постоянно държавно управление, целият този спор ще бъде неправилен и на локалните избори ще се гласоподава с хартиена бюлетина, която ще бъде четена на сканиращо устройство и това е безспорна гаранция за честността на вота.

По думите на Радомир Чолаков партия ГЕРБ печели изборите, тъй като хората са разбрали, че " алтернативата е подправена ".

Според него " " няма проекти, свързани с бъдещето на България.

" Тези хора са пристигнали за малко, с цел да вземат нещо, може би и с цел да разрушат нещо. Обществото би трябвало да преживее катарзис от Политическа партия ", сподели още той.

" Как да приказваме за евроатлантическа коалиция с Политическа партия, откакто техният съпредседател постоянно гласоподава срещу съюзническите ни задължения към НАТО. Как да приемем, че те са евроатлантици. Очевидно там има второ дъно и това стартира да излиза наяве. В обстановка сме да забележим с какви хора си имаме работа ", разяснява депутатът и акцентира, че като член на гражданската квота в ГЕРБ показва персоналното си мнение от персоналните си наблюдения.

Чолаков цитира водача на ГЕРБ, съгласно който, в случай че има постоянно държавно управление, то ще бъде формирано от необятно болшинство, което ще се сплоти към съответно написана стратегия, само че без да изброява кои ще са участниците в него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР