Няма да остана в служебния кабинет. Досега съм участвал в

...
Няма да остана в служебния кабинет. Досега съм участвал в
Коментари Харесай

Николай Денков: Няма да остана в служебния кабинет

Няма да остана в служебния кабинет. Досега съм взел участие в 4 служебни кабинета, стига толкоз. Трябва да пристигна и ново потомство, което да ръководи тази система. Нямаше диалози, тъй като аз се включих в управлението на " Продължаваме промяната ". Това е осъзнато решение. С включването в това управление беше затворен пътят към влизането в служебни кабинети. Това сподели за Bulgaria ON AIR министърът на образованието акад. Николай Денков.

" Важно е да се усили връзката с гласоподавателите. Ние би трябвало да повишим изборната интензивност. Следващият парламент би трябвало да бъде внушителен. Най-голямата заплаха е да няма задоволително връзка сред претендентите за националните гласоподаватели и техните гласоподаватели. Има директна връзка сред съществуването на корупция и на огромни схеми за отклонение на средства и благосъстоянието на хората. През последните месеци показахме, че в случай че бъдат блокирани тези канали за приключване на стотици милиони левове годишно, то тези средства се насочват към хората. Това са средствата, с които ние увеличихме бюджета на просветителната система, пенсиите на хората и здравната система ", добави Денков.

" Много неща могат да се отчетат като триумф. Вече загатнах положителното финансиране на просветителната система. Това беше приоритет от самото начало. Нямам поради единствено заплатите на учителите, които бяха увеличени два пъти, а и безплатните детски градини. Ще има доста дълготрайни последици от измененията, свързани с деполитизацията на учебната система. Ние това лято ще проведем над 400 състезанието за шефове, които ще протекат по напълно друг метод ", сподели Денков.

" Там, където ще отпада материал, има няколко такива случаи, където се предлага да отиде в спомагателните предмети или в профилираната подготовка, това може да стане незабавно. Просто се споделя на учениците този раздел няма да ги учите. Това се прави в случаите, в които се преценя, че материалът не е задоволително подобаващ за възрастта на учениците. Тази смяна може да изисква две-три години. Ако местите част от предмета от едно място на друго, вие би трябвало да имате цялата картина, с цел да кажете по какъв начин ще го извършите, с цел да могат всички промени да влязат в деяние ", разясни акад. Денков.

По думите му се основава доста по-равномерен темп на образование и отмора, тъй че през ноември, коледната, междусрочната и пролетната почивка да има най-малко по 4-5 дни, с цел да могат да си починат децата и учителите. Той добави, че е значимо да има баланс в образователните и неучебните дни.

" Всяко нещо, което предлагаме в региона на висшето обучение, среща опозиция, която демонстрира може би някакви страхове, само че те са неоснователни. Ние предлагаме методика за непринудено обединяване на висши учебни заведения. Не знам за какво има такава опозиция. Системата на висшето обучение би трябвало да бъде малко по-отворена за промени, тъй като няма по какъв начин да се подобрим, в случай че не се променим ", разяснява акад. Денков.

" Всички наблюдения, които имам, демонстрират, че учителските заплати на това равнище, което поддържаме, е задоволителен тласък, с цел да влязат фрагменти в просветителната система. Това, което е належащо, е да въведем още по-голяма грижа за новите учители. Има една много интензивна замяна на поколенията в просветителната система. До скоро доминираха хората, които са в предпенсионна и пенсионна възраст. Обсъждаме с сътрудниците смяна в образованието на педагозите в университетите. Това, което явно липсва, е повече процедура ", съобщи Денков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР