Няма да ни глобят, ако сме се преброили онлайн, но

...
Няма да ни глобят, ако сме се преброили онлайн, но
Коментари Харесай

Няма да ни глобят, ако сме се преброили онлайн, но не се свържем с преброител

Няма да ни глобят, в случай че сме се преброили онлайн, само че заради някаква аргументи не е допустимо да се свържем с преброител, прецизират от Национален статистически институт. От там допълват, че преброяването ще е годно.

По последни данни към 6 ч. на 28 септември електронно са се преброили 2 152 368 души.

Всеки, който сполучливо е попълнил преброителната карта онлайн, е получил на имейла си неповторим преброителен код. Той е от 15 числа и съдържа служебна кодирана информация - за общината, контролния и преброителния сектор, в който се намира семейството.

В него няма никаква персонална информация, която може да бъде употребена от различен човек. Затова и хората не трябва да се тормозят, че би могло да има злоупотреби с него, прецизират от Национален статистически институт.

Снимка: БГНЕС

В страната преброителите употребяват разнообразни практики за събиране на кодовете от хората, които са се преброили електронно. Освен сините „ закачалки “, те залепват известия във входовете със своя телефон или имейл.

Независимо по какъв начин преброителят е оставил контактната информация, можете да се свържете с него и да предадете кода, допълват от Национален статистически институт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР