Няма да можем да се справим с нарастващия брой случаи

...
Няма да можем да се справим с нарастващия брой случаи
Коментари Харесай

Спас Спасков : Ново затваряне може да има и след изборите

„ Няма да можем да се оправим с възходящия брой случаи на инфектираните за 10 дни, само че пък ще можем да облекчим натоварването на лечебните заведения “, това разяснява пред БНР доцент, някогашен шеф на „ Пирогов “.
„ Това ще докара до понижаване на броя на инфектираните и по–тежко боледуващите, а за като цяло ние я разтягаме – тя ще бъде по – дълго време налична “, разясни проф. Спасков.
 За последните 24 часа в страната са доставени общо 50 400 дози ваксини За последните 24 часа в страната са доставени общо 50 400 дози ваксини
За миналите 24 часа в страната са доставени общо 50 400 дози ваксина против COVID-19 - 33 600 дози от имунизацията на Moderna и 16 800 до...
„ Ако се наложи мярката да се продължи, това ще стане след изборите. Защото не може страната да се затвори по време на избори. Иначе не мисля, че сме закъснели с въвеждането на 10 дневното затваряне.
Но при въвеждането на общи ограничения за цялата страна няма успеваемост, би трябвало да се затваря локално ", сподели още проф.Спасков.
По думите му не постоянно лабораторните данни от PCR- тестванията са сигурни, би трябвало да се дава превес на клиничната картина на пациента.
" Затова пациенти със признаци на Covid - 19 би трябвало да бъдат приети в болница и лекувани, независово от резултата, в случай че симптоматика е за заболяването ", сподели още проф. Спасков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР