Няма да мълчим пред отвратителните нападки срещу нашата култура и

...
Няма да мълчим пред отвратителните нападки срещу нашата култура и
Коментари Харесай

Анкара се обиди, нарече Шарли Ебдо `непоправим френски парцал` |

" Няма да мълчим пред отвратителните нападки против нашата просвета и вяра. Няма да убедите никого, криейки се зад независимост на мисълта! Осъждам неморалната обява на непоправимия френски парцал, отнасяща се до нашия президент. Призовавам интернационалната общественост, която има морал и съвест, да надигне глас против този срам ". 

Това написа в Туитър вицепрезидентът на Турция Фуат Октай във връзка на карикатурата на.

Fikir özgürlüğü arkasına saklanarak kimseyi kandıramazsınız!

İflah olmaz Fransız paçavrasının Cumhurbaşkanımızla ilgili ahlaksız yayınını lanetliyorum.
Ahlak, vicdan sahibi uluslararası kamuoyunu bu rezilliğe karşı sesini yükseltmeye çağırıyorum.
— Fuat Oktay (@fuatoktay)

Карикатурата пристигна на фона на политическото напрежение сред Анкара и Париж. На нея се вижда по какъв начин Ердоган подвига бурката на жена, която му слугува и очарован от голия й гъз декларира: " Ехаа! Пророкът! ". " Когато си уединено, е доста по-добре ", гласи посланието на сатириците.

Преди дни турският президент прикани сънародниците си да бойкотират френските артикули поради разногласието с Еманюел Макрон за отношението към мюсюлманите и исляма. Наскоро зачестиха апелите в обществените мрежи за протест на френските артикули в мюсюлманския свят, откакто президентът Макрон даде обещание, че страната му ще продължи да пази карикатурите на пророка Мохамед в памет на френския преподавател, обезглавен по-рано този месец в предградие на Париж. Учителят бе погубен, тъй като е посочил на учениците си карикатури на пророка Мохамед в час за отбрана на свободата на изложение.

Ръководителят на дирекцията по връзки на турското президентство Фахреттин Алтун съобщи: 

" Антимюсюлманската стратегия на френския президент Макрон дава плодове! " Шарли Ебдо " преди малко разгласява поредност така наречен карикатури, цялостна с противни изображения, които сякаш показват нашия Президент. Ние осъждаме този най-отвратителен опит с тази обява да се популяризира културен расизъм и ненавист ".

Говорителя на президента Ибрахим Калън написа: 

" Строго осъждаме обявата, обвързвана с нашия Президент на френско списание, което няма почитание към никоя религия, светиня или полезност. Тези неща разкриват единствено личната им долнопробност и порочност. Нападките по персоналните права не са комизъм и независимост на изложение. Целта на тези аморални и безсрамни изявления е да посеят семената на омразата и враждебността ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР