Няма да липсват на никого. Министрите на има-няма такъв народ.

...
Няма да липсват на никого. Министрите на има-няма такъв народ.
Коментари Харесай

Мирише на преврат

Няма да липсват на никого. Министрите на има-няма подобен народ. Но прави усещане моментът, силата и посоката на удара. 

Моментът: рой от русофилистични обединения, партии и фен-клубове се носи из пространството и всеки протегнал ръка да се докопа до сладкото. Мутрофана седи в губернаторския замък и ги привиква един по един да рапортуват за свършеното и да вземат досиетата с новите задания. 

Напоследък се беше навъсила, че посоката на държавното управление НЕ е посоката, която тя диктува, а тя не е привикнала да чува НЕ. Особено от получовеци от губерниите. За да я развеселят, всички локални го**ояди се подредиха да вършат формацийки с съветска резба. Развеселиха я, спор няма. 

Бившите пък настръхнаха, тъй като от ден на ден взе да им мирише на правосъдна зала. По информация на сътрудниците от FrogNews, Гешев се е съгласил да ги изпържи в подмяна на нещо за себе си. 

Цитат от материала:

„ Политици от ГЕРБ и някогашни министри в действителност са евентуални клиенти на прокуратурата и съда, оповестяват разнообразни източници на Фрог нюз. Говори се, че основният прокурор Иван Гешев, с цел да резервира своята глава се е съгласил да „ отвинти крушките “ на някои от досегашните си приятели и другари от шайката към Борисов. Доказателства за техни закононарушения имало премного.

Предполага се, че е допустимо да е предизвестил някои от тях да се избавят или да нападат кабинета. Това предиздвикало застрашените да работят прибързано и да бързат със свалянето на властта.

Въпросните лица са от ГЕРБ, Движение за права и свободи - с общителното подпомагане на фрагменти от Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и пръкналата се наскоро партия на Стефан Янев. В тяхна услуга са се сложили хора от службите, които към момента се подвизават там. С повдигането на шумотевица към Северна Македония на софрата бърза да се подреди и Вътрешна македонска революционна организация. Мобилизирани са и структури на проведената престъпност, задължени на предходната власт “.

Не съм сюрпризиран. Не ми е прелестно, само че не съм изненадан… 

Същевременно, министър председателят стартира да дава изявленията за западни медии, а западните медии реагираха освен с общително отразяване, тъй като им се постанова (по линия на „ приятелите на Меркел “, да речем), само че и с същински положителни мнения, като да вземем за пример репликата: „ “…

Това е част от репортажа на кореспондентката на Швейцарските радио и телевизия Сара Новотни. 

Интересно, нали? 

Първият, на който сътрудниците на запад могат да имат вяра, когато приказва за битка с корупцията, а не просто да го търпят, знаейки за отчетите на американските служби, в които е забъркан със сенчести фигури, а „ битката с корупцията “ е приказка единствено за вътрешния пазар на простаци и наивници. 

Помислете: какъв брой компании от всички равнища на бизнеса са свързани с някогашните? Много, нали? 

Помислете и за това: кой дефинира цените на пазара? Лично министър председателят и министрите ли? Или компаниите на пазара? Чували ли сте думата „ далавера “? Говори ли ви нещо? Свързвате ли я с нещо? С съзнателно изтезаване на крайния консуматор, с цел да може – да вземем за пример – да се вкисне напълно и да подкара остарелия рефрен: „ Съсипàха я тая страна, ей! “ А кой е отговорен в главата на междинния земляк? Как кой? Кой кара влака – той! 

Нали щеше обединението да се бори с корупцията? 

Ето какво излиза: 

Пак се приказва за кухи компании, отново се приказва за асимилиране на кило, без да се прави работа, отново се приказва за наши компании, а най-после заключението е… позволете да изтъквам: „ Вътрешният министър посочи, че в Министерството на районното развиване  се приготвят ОТНОВО да финансират СЪЩИТЕ ФИРМИ, без да се потърси сметка за тези големи финансови запаси, които са потънали по времето на ръководството на Борисов “. 

Министерство на регионалното развитие е на…? 

Точно по този начин: на Има Такъв Народ. 

Има ли сюрпризирани? Всъщност, знаете ли!—има… Всички тези, които гласоподаваха за Слави, който по този начин и не стъпи в Народното събрание, само че те ДВА пъти му дадоха доверието си. Те евентуално са сюрпризирани.

Само че, едно предусещане ми подсказва, че те няма да повярват на новината. Die hard почитателите на вести не имат вяра, доказателствата назовават „ неистини “, а страстта все взима връх. Да излезе Слави един път на сцената, пà да развее трибагреника, пà да викне, да запее „ Назад, обратно, моме Калино “! … край! Негови са до гроб. Пà да каже след това нещо трагично по тв приемника, да се изтъпани с кисела физиономия и да упрекна някого, че е неприятен. Те са разкрили месията. 

Тези ли почитатели ще ти имат вяра, че имало било корупция, бил заложен като капан в обединението и така нататък (И името им едно такова… ИТН… „ и по този начин нататък “ и така нататък … и те като предходните, и предходните, и предходните, и така нататък ИТН)

И къде ще идат в този момент тези почитатели патриоти? При възобновление, при Янев? Ще се откажат да гласоподават?

Ще забележим.

Но да си напомним (за невярващите) едно писмо на човек на Слави, който, още преди влизането във властта, написа (предавам тук – без редакторска намеса): „ Партията Ви в Плевен е завладяна от най-големите нагаждачи, продажници, гъзолизци, интриганти и двуличници в града, а най- наглите от тях са в най- близкото обграждане на Вашият нов Областен координатор и към този момент са си разпределили държавни постове в града! Бивши общински съветници, дилъри на гласове минали и изгонени от разнообразни политически партии, откриха своя кей под крилото на новия регионален координатор “.

Това е част от писмото на някогашния регионален координатор на „ ИТН ” в Плевен Иван Иванов от февруари 2021 година ЕТО Гражданско отделение ТУК -- >> цялото:

В него се споделяше още (отново без редакторска интервенция и тук): „ 90% от Общинските Координатори, които бях подал аз и които поставиха доста труд за идеята бяха заменени, а на тяхно място сложени още веднъж остарели политически лица, минали през други партии. Хубаво е да сте наясно, че трима от тях са тясно свързани с Движение за права и свободи, двама са някогашни общински съветници и Зам. Кметове с публично доверие близо до нула, а брачна половинка и сина на координаторката Ви за Община Червен Бряг (която работи при Вашата сестра и съумя да я убеди какъв брой съм неприятен и по какъв начин би трябвало да бъда заменен, тъй като споделих, че до момента в който аз съм Областен координатор, тя няма да бъде Общински Координатор за Червен Бряг) бяха в обща листа на локалните избори преди 6 месеца с новия регионален координатор на Движение за права и свободи за Област Плевен, като даже синът беше претендент за общински Кмет от същата листа! Там обвързаността е толкоз мощна и забележима, че даже и слепите хора в общината я виждат “.


И какво излиза? 

Че превратът е бил заложен като eject бутон за катапулт и е било въпрос на време, на „ подобаващ миг “, когато на „ наш‘те хора “ им припари под г*за и я губернатор Мутрофана се възмути прекомерно, я ОПГ-тата се усетят без почва под краката, я на ченгетата им замирише на промяна… 

Удобно е да си имаш eject бутон, за като стане напечено, нали? Но, като знаем равнището и на ченгетата, и на останалите сценаристи, то е ясно, че тоя прелом мирише на цървули. 

Но… вие сте си ги избрали. Да подсещам ли, че преди повече от 30 години, след Десети, след ужасите на диктатурата, откакто се видя слънцето, светлината в края на тунела, откакто над милион българи излязоха на улицата, откакто замириса на смяна и нов живот… първите избори бяха извоювани от БКП… по този начин де… от Българска социалистическа партия. 

Народе???? Явно идват избори… Пак ли? Лабораторните мишки се научават по-бързо къде бие ток и къде е сиренето. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР