Няма да коментирам последните думи на президента, но тезата, че

...
Няма да коментирам последните думи на президента, но тезата, че
Коментари Харесай

Петков: Зеленски не поиска оръжие, а ремонт на оръжието, което има

Няма да разясня последните думи на президента, само че тезата, че в случай че си мълчим и се наведем и чакаме бурята да отмине и не се включим в общата си рецензия към Русия, представете си с цел да мине по-бързо тази война, дайте да не оказваме помощ на Украйна, да няма Буча, дайте Украйна да бъде завладяна.

След това Молдова евентуално, да се опре Русия на границата с Румъния и Путин да ни застане на границата и ние да се усещаме в сигурност и спокойни. Това е безумство. Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред бТВ.

Бих споделил на президента, че отиването до Украйна за мен промени още повече моя светоглед какво се случва. В Русия нищо не се случва, а в Украйна едни ракети се впиват в блоковете и взривяват популацията, сподели Петков. България би трябвало да е от вярната страна на историята, българският интерес е да не се навеждаме, да сме част от Европа и да оказваме помощ агресорът да не напредва, това съобщи Петков, като уточни, че с тези думи се обръща към президента Радев.

Президентът не мисля, че имаше поради нас с неговата позиция през днешния ден, той ни познава, че ние постоянно сме защитавали българския интерес. Не може в 2022 година да летят ракети към блокове. Украинското държавно управление получава оръжия от доста страни като военна помощ, отвред. Ние имаме опция да поправяме съветска техника, действително украинските фабрики са разрушени, за това ме помоли Зеленски за такава военно-техническа помощ. Не, Зеленски не изиска оръжие, а ремонт на оръжието, което той употребява и има, само че за жалост то е остаряло като нашето и би трябвало да се ремонтира, пояси Петков.

Видяхте говоренето и на Българска социалистическа партия, осъзнават, че сега да пуснем това държавно управление в страната по време на война, да падне, е безконтролно и нямам доверие, че това ще го създадат, разяснява Петков думите на Нинова, че ще напусне обединението, в случай че Народно събрание гласоподава военна помощ за Украйна. „ Друго, приема се гласуването за помощ, незабавно разпореждам нашето МО да се свърже с МО на Украйна и това, моето поскаха от нас да стартира. Това ще е организирането на цялата активност, която желаят от нас, изясни Петков.

По тематиката за газа, той попита за какво ноември сме се отказали едностранно с решение на шефа на Булгаргаз от азерските количества, “защо сме се отказали от ноември до юни, защо”, попита Петков. Тук няма идеология, ние казахме подготвени сме да платим, платихме 50 млн. изпратихме ги на Газпром и те ни ги върнаха, тъй като не са в рубли, разяснява Петков.

Попитан дали чака Европейски Съюз да наложи ембарго на съветски нефт, Петков отговори, че не, „ в този миг не чакам “. Има страни, които не могат да понесат това – България, Румъния, Австрия, Германия.

На въпроса дали кабинетът ще спре износа на ток, Петков отговори: „ В този миг не, тъй като виждаме, че имаме други възможности и няма да се стигне до там. За май месец ще продължат обезщетенията за сметките за ток на бизнеса, работим месец по месец сега. 4,1 милиарда сме дали на бизнеса, с цел да понижим сметките за ток “. /БГНЕС

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР