Няма да коментирам думите на министър-председателя, ще коментирам нашата позиция

...
Няма да коментирам думите на министър-председателя, ще коментирам нашата позиция
Коментари Харесай

Нинова: Напрежението в коалицията заради АЕЦБелене е малко преувеличено

„ Няма да разясня думите на министър-председателя, ще разясня нашата позиция и най-много текста от съдружното съглашение, на което ние държим.Това „ напрежение “ е малко пресилено. Диалогът е естествен. С премиера беседваме напълно обикновено по всички тематики. Според нас би трябвало да се свика този експертен състав и те дадат най-хубавото предложение за България “. Това сподели вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова във връзка няколко разнопосочни изказвания по тази причина ще се строи ли АЕЦ „ Белене “.

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия излезе през днешния ден с публична позиция, като отговор на думите на премиера Кирил Петков в изявление от през вчерашния ден, в което той назовава плана „ локва “ и счита, че нови мощности в АЕЦ „ Козлодуй ” биха били по-рентабилни.
От " Продължаваме промяната " чакат експертна оценка за АЕЦ " Белене "
" Ще се придържаме към съдружното съглашение. Да забележим дали АЕЦ " Белене ", дали нови мощности в АЕЦ " Козлодуй " би трябвало да бъдат изгра...
Прочети повече
„ Ние сме лоялни съдружни сътрудници, политически правилни. В съглашението написа, че експертен екип ще оцени опциите за създаване на нова нуклеарна мощ или в АЕЦ „ Белене “, или на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “ - като реши икономическите, финансовите параметри и кое е по-добре за българския народ. Тогава ще вземем политическото решение. Държим само да се съблюдава съдружното съглашение “, съобщи Нинова.

Началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков Лена Бориславова също разяснява тематиката за АЕЦ „ Белене “. Тя съобщи, че има съдружно съглашение, в което е залегнало развиването на нуклеарната ни енергетика. Предстои разбор кой план е по-добър - „ Белене “ или „ Козлодуй “.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР