Няма да издържим дълго време тестовете срещу Ковид-19 да са

...
Няма да издържим дълго време тестовете срещу Ковид-19 да са
Коментари Харесай

Алибегов: Зеленият сертификат няма как да проработи

" Няма да издържим дълго време тестванията против Ковид-19 да са 10 лв.. Още повече, че страната анонсира, че тези проби ще бъдат безвъзмездни. Какво стана? ".

Това съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в " Денят ON AIR ".

" Зеленият документ ", който се пробва сега да вкара Министерството на здравеопазването, няма по какъв начин да проработи, защото ние се опитваме да го въведем при 20% имунизирани, а в другите страни е било въведено при 60% имунизирани ", обърна внимание Алибегов.

Той акцентира, че са споделили на здравното министерство, че в случай че ще отварят стопанската система и ще вкарват " зелени документи " на 20%, ще банкрутира стопанската система.

" Ние сме твърдо срещу да наложат да се работи със документи единствено в ресторантьорския отрасъл. Каквото е за всички, това би трябвало да е и за нас ", съобщи още ръководителят на Българската асоциация на заведенията пред Bulgaria ON AIR.

" Днес /б.р. вчера/ синдикатите и работодателите пробваха всичко да се схванат с държавното управление, имаха доста хубави хрумвания, предложиха ги. Както споделиха на конференцията: Да, видяхме се, поговорихме си. Намерения доста, решения - никакви ", добави още той.

Във вторник ще се организира следващият митинг на ресторантьорите.

" Това е формата на неодобрение, която би трябвало да изкажеш, когато ти си пробвал всичко, а отсрещната страна няма нищо. Очаквам да си изкажем нашето неодобрение. Очаквам синдикатите да бъдат поканени на среща още веднъж ", акцентира Алибегов.

Той посочи, че в случай че обстановката остане такава, ще стартират да банкрутират хотели, компании и заводи. Това по думите му е безспорна абдикация на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР