Няма да има забавяне на лечението на болните. Не са

...
Няма да има забавяне на лечението на болните. Не са
Коментари Харесай

Здравният министър каза кога ще преминем към следващата К-19 мярка

Няма да има закъснение на лекуването на болните. Не са неразрешени онкологичните интервенции, интервенциите по неотложност. Това съобщи пред Българска национална телевизия здравният министър проф. Костадин Ангелов.

„ Проблемът на системата на опазването на здравето е дълголетен, системата не е реформирана. Всичко, което виждаме, е резултат от неналичието на промени. Сега обаче моментът не е за промени и за предприемане на внезапни дейности, които да отклоняват системата в една или друга посока.

В момента главната ни цел би трябвало да бъде системата да работи като едно цяло”, акцентира той.

„ Имаме задоволително болнични кревати. България е една от страните в Европейски Съюз, в която има дефицит на лекари и медицински сестри”, добави министърът.

„ Ще създадем всичко допустимо системата да работи по метода, по който би трябвало да работи”, безапелационен бе той.

„ От 1 януари ще бъдат вдигнати заплатите на всеки един доктор с 600 лв. бруто, 360 лв. на всяка сестра и 120 лв. на всеки санитар. Кризата извади всички истини на показ. Броят на инфекционистите е дребен. Много малко са желаещите”, посочи министърът.

Министър Ангелов посочи, че когато заболеваемостта доближи 600 на 100 000 души на 14-дневна база, ще се премине към идната стъпка като организация на здравната система.

„ В областите в страната ще създадем лечебни заведения единствено за пациенти с коронавирус и за такива без коронавирус. Болниците се избират от регионалните щабове, може не на всички места това да е допустимо.

До края на тази седмица чакам регионалните шефове да дадат оферти, по-късно ще ги облечем в заповеди. И едвам тогава ще преминем към трансформацията”, посочи министърът.

„ Наблюдаваме какви са числата. Имаме явен проект за деяние и го следваме малко по малко. На национално равнище няма никакъв дефицит на лекарства. Нямаме проблем с антикоагулантното лечение”, съобщи министър Ангелов.

Що се отнася до това медикаменти да се продават и в питателните магазини, здравният министър съобщи, че е запазен по отношение на тази концепция.

"Това от време на време може да е рисково за живота и здравето. Безразборната приложимост на парацетамол в огромни дози е рискова.
Хората купуват по интернет, четат и се лекуват във фейсбук с публикувани предписания.

Това малко ми припомня за акцията във фейсбук за ниски самолетни билети, които се предлагаха от Александър от Париж. Накрая се оказа, че това е Спас от Кочериново. Хората да слушат препоръките на експертите”, прикани той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР