Няма да има втори вот на недоверие срещу кабинета “Денков.

...
Няма да има втори вот на недоверие срещу кабинета “Денков.
Коментари Харесай

Няма да има втори вот на недоверие срещу кабинета “Денков”

Няма да има втори избор на съмнение против кабинета “Денков ”. Българска социалистическа партия не е съумяла да събере задоволително подписи.

Това Това заяви заместник-председателят на ПГ на левицата Атанас Зафиров.

“Обявеният от Българска социалистическа партия избор на съмнение за неуспех на държавното управление в региона националната сигурност и защита провокира необятен публичен интерес. Още с анонсирането на нашето желание получихме увещание от “Възраждане ” и “Има подобен народ ”, че ще получим поддръжка, откакто подготвим и обсъдим претекстовете към него. След като разписахме тези претекстове, Има Такъв Народ незабавно и правилно дадоха техните забележки, които бяха нанесени в окончателния вид на претекстовете. Получихме и такива от “Възраждане ”. Приехме финален текст, изпратен и утвърден и от двете политически сили. Има Такъв Народ са съгласни незабавно да внесем претекстовете и да предизвикваме подобен избор. Но от “Възраждане ” получихме отвод с претекстове, че по време на акция не трябва да се прави подобен избор ”, изясни Зафиров на брифнг в централата на партията.

По думите му единствено подписите на Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ не са задоволителни с цел да се внесе избор на съмнение. Затова няма да има втори, най-малко към този момент. Партията продължава да събира подписи

Според Зафиров “Възраждане ” отхвърлят да дадат нужния брой депутати за осъществяване на избор на съмнение. Това слага въпрос за какво в предизборна акция се е провел избор на съмнение поради неуспех в сфера енергетика, а в този момент втори не се осъществя.

Първият избор на съмнение бе поради митинга в енергетиката

“Правителството на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи убиват българската енергетика поредно, изрично и неотстъпчиво. Това съставлява риск за националната сигурност ”, съобщи водачът на ГЕРБ Корнелия Нинова.

Тя добави, че “това държавно управление продължи политиката на Борисов от предходните негови ръководства, който бяха систематизирани е едно изречение, че Белене мочур ”.

В умозаключение водачът на Българска социалистическа партия изиска оставката на кабинета.

Има Такъв Народ пък желаеха оставката на енергийния министър Румен Радев.

“Свидетели сме на тоталното заличаване на българската енергетика от месеци, само че този развой не стартира с настоящото ръководство на страната. Единственият мотив, с който се подхожда към всяко безумно решение в бранш “Енергетика ” е би трябвало да вземем парите по ПВУ ”, заяви Павела Митова от Има Такъв Народ.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР