Няма да има военен парад на Гергьовден. Предвижда се да

...
Няма да има военен парад на Гергьовден. Предвижда се да
Коментари Харесай

Без парад на Гергьовден! Само с водосвет

Няма да има боен церемониал на Гергьовден. Предвижда се да се извърши само водосвет на бойните флагове пред Паметника на Незнайния боец в София.

Това обявиха от Министерството на защитата пред „ Телеграф “. Това ще е трета година по ред, в която няма да има тържества в чест на Деня на храбростта и Българската войска. Първите две мероприятия бяха отлагани поради пандемията от Ковид-19.

Една от главните аргументи да няма церемониал тази година е неналичието на пари за организирането му. Освен това бойците били ангажирани с учения на НАТО и Европейски Съюз, както и с помощ на Министерство на вътрешните работи по защита на границата, разясниха военни. За да почетат празника обаче, от МО ще провеждат ден на отворените порти.

Така да вземем за пример всички почитатели на рейнджърската специалност ще могат да влязат в 68-а бригада специфични сили, Механизираната бригада и така нататък Пред тях командоси ще демонстрират уменията си.

Първоначално било обсъждано дали да не бъде пуснат по традиция вертолет, който да прелети над София с трибагреника, само че предлагането все още било отхвърлено.

Последният боен церемониал с техника се организира през 2018 година, когато министър беше Красимир Каракачанов. Тогава той изкара танкове, БРДМ-и, БМП-та и всевъзможни ракети на жълтите павета. Хората видяха и бронирани джипове „ Хамър “, с каквито извършват задания рейнджърите на задачи, както и Пустинни котки, каквито има на границата за някои задания.

В небето пък прелетяха изтребители, вертолети и даже самолетите „ Пилатус “. Най-големият шлагер обаче беше, че в триъгълника на властта маршируваше и рота от македонски бойци.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР