Няма да има спиране на тока при неплащане на сметки.

...
Няма да има спиране на тока при неплащане на сметки.
Коментари Харесай

Няма да има спиране на тока при неплащане на сметки, категорична е Теменужка Петкова

Няма да има прекъсване на тока при неплащане на сметки. Това е доста последна мярка, до която няма да се стигне в тази обстановка. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред bTV.

Тя разясни, че и към сегашния миг, с цел да се стигне до изключване на електрическото зареждане, се вършат няколко опита за контакт с лицето, и в случай че има съображение, сметката бива разсрочена във времето с комфортен проект. Министър Петкова добави, че всяко електроразпределително сдружение ще удвои периода за заплащане на сметки, като, според от обстановката, срокът ще бъде удължаван.

По думите и сдруженията са поели ангажимент в центровете за обслужване на клиенти да има такава организация на работа, която да подсигурява, че на едно място няма да има повече от две лица, който да са на разстояние от по-малко от 2 метра един от различен. Там ще могат да заплащат уязвимите консуматори и жителите, които не могат да се възползват от онлайн банкиране или да платят по различен други способи.

Предвидени са и благоприятни условия за заплащане на сметките по банков път, посредством банкомат, онлайн и други, като сдруженията ще осведомят в допълнение на уеб страниците си.

Петкова е съобщи, че концепцията да се вкара мораториум върху заплащането на сметките би основало проблем, вместо да го реши. По думите и това ще докара до междуфирмена задлъжнялост и сериозен недостиг в системата. Освен това натрупването на сметките ще сътвори компликации за потребителите в деня, в който те ще би трябвало да бъдат платени едновременно.

„ Трябва да бъде виновни към своите отговорности като жители “, сподели още енергийният министър.

Петкова е безапелационна, че жителите би трябвало да бъдат спокойни, защото енергийната система е постоянна и ще издържи на натоварването при тази изключителна обстановка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР