Няма да има шествия на фенове преди пловдивските дербита през

...
Няма да има шествия на фенове преди пловдивските дербита през
Коментари Харесай

Без шествия за дербито! Вижте Локо колко билета дава на...

Няма да има шествия на почитатели преди пловдивските дербита през есента. Това стана ясно на среща при новия шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Йордан Рогачев. Той предложения представители на Локомотив и Ботев, и на фенклубовете за разискване на взаимни ограничения за обикновено протичане на мачовете сред безконечните противници. През есенния полусезон черно-белите и канарчетата два пъти ще мерят сили за състезание, само че е допустимо да се паднат и за Купата на България. Първият конфликт е на 31 август на Лаута, а вторият ще е при започване на ноември, като датата ще бъде избрана в допълнение.

" Всички участници в срещата се сплотиха към мнението, че положителните взаимоотношения и съдействие през последните години дават добър резултат и в последно време се следи спад на противообществени прояви по време на спортните срещи. В тази тенденция утвърждение и единодушие получи апелът на шефа на ОДМВР - Пловдив до края на годината да не се организират шествия на почитатели в града, до момента в който протичат разнообразни културни и всеобщи събития ", оповестиха от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи.

Привържениците на Ботев бяха сюрпризирани неприятно на срещата, откакто научиха, че домакините от Локомотив ще им дават 700 билета. Секторът за посетители на Лаута е доста по-голям, само че черно-белите са решили да им дадат полагащите се на гостуваща агитка 10 % от потенциала на стадиона, който е за 7000 души без буферните зони.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР