Няма да има сестри с по-ниска заплата, но ще има

...
Няма да има сестри с по-ниска заплата, но ще има
Коментари Харесай

Ананиев: Няма да допуснем лекарите да са с по-ниски заплати от тези на медицинските сестри

Няма да има сестри с по-ниска заплата, само че ще има такива с по-висока от плануванаъа целева стойност от 950 лв.. Това сподели здравният министър Кирил Ананиев съобщи bTV.

„ Това ще стане от 1 юни, откакто приключа с методиката, която създаваме, имам период до 15 май ”, добави още той. " Ние сме длъжни да оценим всички фактори, които оказват въздействие при образуване на работната заплата. Всичко зависи от тежестта и резултатите на медицинските проучвания, от успеваемостта на действие на лечебните заведения. На базата на новите стандарти, които ще разработим, да се усъвършенства структурата на тези лечебни заведения, с цел да могат дейно да работят ", разяснява здравният министър.

Ананиев бе безапелационен, че няма да допусне лекарите да получават по-ниска заплата от тази на медицинските сестри.

" Предлагам да се създаде методика, която да дефинира образуването и разпределението на разноските за личен състав за цялото опазване на здравето ", сподели още Ананиев.

„ Представете си, в случай че на следващия ден или вдругиден вдигнем заплатите на две минимални на експертите по здравни грижи, след една седмица ще излязат на улицата лекарите и те с съображение ще кажат желаеме 3 хиляди лв. съществена заплата. Необходимо е да се направи съответният баланс ”, изясни здравният министър. Аананиев съобщи и че до 3 години най-вероятно ще имаме педиатрична болница. " До края на месец май ние ще сме подготвени с техническото задание и ще обявим инженеринг за строителство, като и се надяваме до края на лятото да стартира същинското строителство ", добави още здравният министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР