Няма да има съществен отлив от гласовете на . Призоваваме

...
Няма да има съществен отлив от гласовете на . Призоваваме
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Няма да има съществен отлив от гласовете на Румен Радев

„ Няма да има значителен отлив от гласовете на. Призоваваме нашите последователи, не тъй като сме обезпокоени за изхода, в противен случай – ние сме уверени в успеха. Призоваваме нашите последователи, които ще се умножат в гласове, тъй като това е следващата стъпка в битката сред статуквото и смяната “. Това съобщи в студиото на Бтв проф., член на ИК, издигнал кандидатурите на Румен Радев и. Според него смяната е разглобяване на корупционния модел, който се въплъщава в пачки, кюлчета, торби с пари, разкешвани от автомагистралите. „ Това е смисълът на смяната “, безапелационен е той. По неговите думи същинският Инициативен комитет на Анастас Герджиков се състои от Борисов, и. „ Интересно е да се наблюдава потокът от вести в деня, в който беше оповестена кандидатурата на. Представители на ГЕРБ споделиха, че ще го поддържат преди той да беше дал единодушието си. А на другата заран зам.-председател на разгласи, че ще го поддържат на втори тур, което е невиждано за Движение за права и свободи “, изясни той. Според него тези гласове не могат да извърнат резултата. „ имаше на тези избори малко под 600 000 гласа. Движение за права и свободи към 340 000 гласа. Дори да се съберат всички дружно, не стигат 400 000 гласа. Освен това изискване – да се съберат всички, 1/3 от нашите гласоподаватели не би трябвало да излязат да гласоподават, което ми се коства като съвършената стихия “, разяснява проф. Маринов. Той изрази вяра още повече хората да бъдат стимулирани да излязат да гласоподават в неделя. „ Избирателната интензивност пада. Въпросът е кои няма да отидат да гласоподават. Аз съм на мнение, че огромна част от гласоподавателите на всички останали претенденти, няма да излязат да гласоподават. Те в действителност нямат претекст. Ние разчитаме и ще получим поддръжката на партиите, които към този момент са оповестили, че ни поддържат. Нямаме съмнение в това “, сподели още той.

Проф. Маринов изрично отхвърли рецензиите на проф. Герджиков, че Румен Радев не е направил доклад на мандата си. „ Това не е правилно. Той всяка година прави доклад на мандата си, в това число последният доклад беше през януари тази година. Мандатът още не е завършил “, напомни той.
Радев с повече гласове от първия тур на президентския избор 2016
348 631 повече печели на първи тур президентът Румен Радев, съпоставено с първи тур на изборите през 2016 година, демонстрират данните на ЦИК. Ка...

По мотив идния спор сред Румен Радев и проф. Анастас Герджиков, той акцентира, че Радев е задоволително квалифициран. „ Нашите позиции са изразени. Той няма какво да измисля. Няма за какво да приказва за някаква несъществуваща брошура с визия “, сподели още проф. Маринов и добави: „ Разпространява се версията, че ние сме поставяли някакви условия за този спор. Това не е правилно. Нашето предложение, и преди първи тур, беше спор по немски модел, отразен от всички национални медии “, уточни той. Проф. Маринов изрази мнение, че „ дебатите “, които се състоят в телевизионните студия не могат да оказват помощ хората да се ориентират за кой да гласоподават.  

„ Държавата буксува по една елементарна причина – служебният кабинет е един спешен инструмент. Той не е очакван, най-малко по българската Конституция и процедура, с тези благоприятни условия, които имат сходни форми в други страни. Това е един дълъг период и не е елементарно да се ръководи страната по този метод “, акцентира проф. Маринов. Според него самият факт на битие на длъжностен кабинет не се отразило върху рейтинга на президента, а нуждата да се взимат доста сложни и непопулярни решения, които в последна сметка падат върху него. „ Но държавничеството изисква от време на време да се вземат сложни решения “, сподели още проф. Александър Маринов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР