Няма да има съкращения на работещи в системата на Български

...
Няма да има съкращения на работещи в системата на Български
Коментари Харесай

Държавната фирма Български пощи продължава да трупа дефицити

Няма да има съкращения на работещи в системата на " Български пощи ". Това съобщи министър Ивайло Московски пред депутати от транспортната комисия. Той изясни, че не се планува огромно преструктуриране, без да има сериозен разбор за това, само че не отхвърли, че пощите са в неприятно финансово положение и не престават да натрупат недостиг:

" Опитваме се сега да осигурим финансиране да ангажираме някои от огромните интернационалните финансови институции от вида на Световна банка или Европейска капиталова банка. Провели сме срещи и диалози с всички тях, да се изготви един
най-малко средносрочен, в по-добрия вид дълготраен проект и тактика за развиване и преструктуриране на " Български пощи ". Такъв, който да разреши тази компания да бъде оптимално добре показана на пазара и надлежно да покрива и обществените функционалности, които са й вменени ", изясни Московски пред депутатите.

Той напомни, че " Български пощи " поддържат клонове и личен състав, с цел да доставят писма, пратки и други услуги до най-затънтените места, което е губеща активност,, като получават по тази причина отплата от бюджета. - незадоволителна съгласно него. " Съгласен съм да се откажа от финансовата отплата, в случай че зависи от мен, и да предлагам един частен оператор, който и да е той, да прави всички
обществени функционалности, които пощите правят на територията на цялата страна, и той да я получава тази финансова отплата. Искам да видя по какъв начин ще оцелее ", сподели Московски.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР