Няма да има риск за водоснабдяването на София. Това заяви

...
Няма да има риск за водоснабдяването на София. Това заяви
Коментари Харесай

Фандъкова: Риск за водоснабдяването на София няма

Няма да има риск за водоснабдяването на София. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова на съвещание на Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне във връзка водната рецесия в Перник.

" Риск за водоснабдяването на София няма да има, ще поддържа единствено решение, което дава 100-процентова гаранция за софиянци ", безапелационна беше Фандъкова, представена от Дарик.

„ Ако имаме благоприятни условия да помогнем, сме задължени да го създадем, само че, несъмнено, няма да допуснем една рецесия да се взема решение с евентуална друга криза”, сподели столичният кмет и добави, че на днешното съвещание участва и сътрудника ѝ от миньорския град Станислав Владимиров.

Фандъкова съобщи, че за нея ползата на софиянци е преди всичко.

„ Пред тях е моята отговорност и няма да позволи дребни политически спекулации на тази тема”, сподели тя.

На съвещанието в Столична община участват отрасловите министри – на районното развиване Петя Аврамова и на стопанската система Емил Караниколов, както и новият екоминистър Емил Димитров.
В събота на изключителна среща в Министерски съвет беше взето решението на водната рецесия в Перник, съгласно което, с цел да бъдат задоволени битовите потребности на перничани, ще бъде построен тръбопровод, по който да стига водата от язовир " Белмекен " до Перник през инфраструктурата на ВиК София.

Кметът на София Йорданка Фандъкова изясни тогава, че ще свика изключително съвещание на инженерната комисия в Столичния общински съвет, с цел да се вземат нужните решения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР