Няма да има разлика от политическа принадлежност на кмета при

...
Няма да има разлика от политическа принадлежност на кмета при
Коментари Харесай

Премиерът обеща: Няма да има разлика от политическа принадлежност на кмета при разпределяне на средства

Няма да има разлика от политическа принадлежност на кмета при разпределение на средствата от Плана за възобновяване. Това съобщи министър председателят. 

" В момента виждаме, че цяла Европа е в невероятната офанзива от енергийна рецесия. Цените на горивата и енергоносителите са били всички върхове. Недоволството от инфлацията се вижда на всички места. С ваша поддръжка (бел. ред. на общините) и дружно, до този миг сме се справили относително добре. Растежът на стопанската система ни е 4,5% действителен напредък в тази невиждана рецесия. Имаме доста високи индикатори в индустриалното ни произвеждане. Планът за възобновяване и развиване е реалност и е признат. Още в днешния ден и идващите седмици плановете по Плана потеглят. Този проект беше леко занимателен с една-единствена цел – да успеем да спасим районите, които още имат въгледобив. Това е значимо за всички, тъй като енергийната сигурност на България и общините беше задача номер едно, с която би трябвало да се оправим. Успяхме да удържим въглищните централи да не се затварят и да получим зелена светлина за Плана за възобновяване и развиване. Заедно ресурсът, който ще имаме, е 48 милиарда в идващия интервал. Това е невиждано количество средства, които в случай че изразходваме вярно, можем да превърнем  България в напълно друго място ", увери той. 

Петков даде персоналната си дума и даде обещание, че за него няма да има разлика към коя политическа мощ принадлежи кметът на избраната община.  „ Всички сме нашите. Няма да има разлика “, акцентира минитър-председателят, като подсигурява бистрота на разходване на средствата и да завоюват най-хубавите планове, като корупцията се изкорени. 

" За дребните общини ще имаме и квотен принцип, с цел да сме сигурни, че никой не изостава обратно ", добави той. 

" Нашето държавно управление наля над 4 милиарда в помощите за бизнеса за тока. Ние сме една от дребното страни в Европа, където цената на тока през септември и октомври за бизнеса е почти като цената за бизнеса в този момент, като се приспаднат помощите. За семействата не са се покачили изобщо. Гласът на България ще се чува мощно оттук-нататък и ще пазиме българския интерес и средствата по Плана ще бъдат докарани до България и разпределени по най-прозрачния метод. Общините са най-важната част от ръководството на България, тъй като са най-близко до хората. Разчитаме напълно на вас, с цел да създадем тези промени. За промяната на мислене по какъв начин изразходваме средствата. Ако успеем, ще се поздравим, че България няма да е същата безусловно след няколко години ", подсигурява министър председателят Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР