Няма да има повишаване на таксата за смет във Варна

...
Няма да има повишаване на таксата за смет във Варна
Коментари Харесай

Няма да се увеличава таксата за смет във Варна

Няма да има повишение на таксата за боклук във Варна следващата година. Жителите на града ще заплащат 0,98 промила върху данъчната оценка на парцелите си. Общинските съветници одобриха план-сметката за чистотата на града, чиято макрорамка е близо 29 655 000 лева

Варна

От тях 27,5 милиона са предстоящите доходи от таксата за боклук следващата година, малко над 2 милиона е преходният излишък от от 2017-а. Най-много средства, над 9 милиона лв., ще бъдат изразходвани за поддържане на чистотата на улиците, площадите, пешеходните зони, детските и спортни площадки, а също и на Морската градина.

Предвидени са 1,2 милиона лв. за зимно разчистване на улиците и още 30 хиляди – за премахването на сняга и леда към спирките и подлезите. За справяне с нерегламентираните сметища общината е заложила 700 хиляди лв., още 1 милион ще коства почистването на отводнителните канали и дерета, както и на дъждовните шахти.

Предвидените разноски за сметосъбиране и сметоизвозване са малко над 9 милиона лв.. Преработката на отпадъците в завода в село Езерово ще коства на варненци 8,5 милиона лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР