Няма да има последствия за нанесения от мутрите на охранителната

...
Няма да има последствия за нанесения от мутрите на охранителната
Коментари Харесай

Мутрите от „Аркус Сигурност“ отвориха работа на прокуратурата

Няма да има последици за нанесения от мутрите на охранителната компания „ Аркус Сигурност “ и босът на дискотека „ Габана “ на Слънчака за нанесения побой над момичето, което бе вързано с белезници и проснато на земята пред безпомощния й другар.

 

Това пророкуват осведомени със подмолната задруга сред шефовете на охранителното сдружение, притежателят на „ Габана “ и локалната полиция и прокуратура.

 

Видеокадри от побоя, който трима охранители на „ Аркус Сигурност “ нанасят над проснато на земята с белезници на гърба младо момиче, до момента в който различен телохранител поваля на земята опитващ се да помогне на приятелката си юноша пред дискотека „ Габана “ в Слънчев бряг, отприщиха вълна от неодобрение в обществените мрежи и сътвориха неприятности на несебърската прокуратура, на която ще се наложи да откри метод да оневини биячите.

 

Видеото от побоя над беззащитното момиче демонстрира, че се е състоял предходната събота в 4.30 часа след среднощ, а цяла седмица след случая от полицията и прокуратурата в Несебър към момента не са открили самоличността на цивилното лице със сив суитчър, което рита в главата окованото с белезници и проснато на земята момиче.

 

Вместо това от районната прокуратура в Несебър към този момент търсят способи да омаловажат мутренската изцепка, взимайки под внимание само показанията на работещите в дискотека „ Габана “ и охранителите биячи от „ Аркус Сигурност “.

 

Според техните думи пребитото момиче е било изведено от дискотеката дружно с друго момиче и с юноша от компанията й, защото е буйствало.  Оказа се, че трима от гардовете, чиито лица се виждат на видеокадрите с принуждение, първи са подали сигнал против клиентката – тя била показала настъпателност към тях, удряла, плюела и обиждала с грозни прилагателни.

 

В Несебър и в Слънчев бряг обаче е обществена загадка, че бургаската охранителна компания „ Аркус Сигурност “ е сложена безусловно над закона по Южното Черноморие и че десетки престъпно проявени техни чиновници неоснователно малтретират клиенти на нощни клубове, фрапантно превишавайки пълномощията си.

 

Охранителната компания „ Аркус Сигурност – Бургас “ е считана за неофициална благосъстоятелност на несебърския мафиот Димитър Жилязков – Митьо Очите. След като през 2019 година морския Ал Капоне беше разгласен за търсене и след това задържан в Истанбул, стана известно, че той е работил като „ съветник “ в охранителното сдружение. Според нелепото пояснение на шефа на „ Аркус Сигурност “ от този момент Иван Владимиров, Очите бил назначен, с цел да се „ реинтегрира “ в обществото след следващото излизане от пандиза през 2015 година

 

Макар публично Митьо Очите към този момент да няма дялове в „ Аркус Сигурност “, обществена загадка е, че той има въздействие в охранителното сдружение и е измежду притежателите в сянка. Иначе главният акционер в „ Аркус “ е Георги Дросев, регистриран в зората на демокрацията като апаш на коли. Другият притежател е зърненият необут Бенчо Бенчев - Бенката, някогашен ръководител на О6щинския съвет в Бургас, нашумял като ятака на Митьо Очите. Макар Бенчев да беше обвиняем поради това, че е превозил с микробуса си търсения от Министерство на вътрешните работи Димитър Желязков към Истанбул през лятото на 2019 година, той се отърва незасегнат по делото за укривателство.

 

„ Всички служители на реда, които дават отговор за реда в Слънчев бряг категорично са предизвестени персонално от шефа на полицията в Несебър да не закачат охранителите от „ Аркус “, а в противен случай – да им спомагат при нужда.

 

Със здрави връзки в Министерство на вътрешните работи и в прокуратурата в Несебър се употребява и притежателят на дискотека „ Габана “ в Слънчев бряг Йордан Николов. Бизнесменът от Благоевград е измежду притежателите и на плажния бар „ Кики бийч “ в Слънчев бряг, както и на заведението „ Баунс “, където си партнира с Антон Александров. Твърди се, че Николов, който е прочут с прозвището Габаната поради любовта си към тоалетите на „ Долче и Габана “, съставлява ползите на братята Красимир и Николай Маринови – Маргините в бизнеса със заведения в Слънчев бряг.

 

Показателен за полицейския и прокурорския чадър, с който се употребява Данчо Габаната в Несебър, е фактът, че това лято предприемачът шпори из Слънчев бряг тузарско „ Ламборгини “ в зелен цвят, само че без сложена регистрационна табела нито начело, нито откъм гърба. Разправят, че предишното лято Габаната се измъкнал незасегнат, откакто мъртвопиян блъснал с джипа си полицейска патрулка.

 

Иначе Районната прокуратура в Несебър е образувала досъдебно произвеждане по случая с задържаната от охранители туристка в дискотека „ Габана “ в Слънчев бряг, като досъдебното произвеждане е за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди. Отсега обаче може да се планува, че нито един от охранителите няма да бъде наказан за безчинство, а самоличността на цивилното лице със сивия суитчър няма да бъде открита.

Инфо: Уикенд

Тагове: „ Габана “ Йордан Николов „ Аркус Сигурност “ Слънчев бряг Митьо Очите Иван Владимиров Георги Дросев Бенчо Бенчев – Бенката Красимир и Николай Маринови – Маргините
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР