Няма да има подписване на договор за бойни кораби. Това

...
Няма да има подписване на договор за бойни кораби. Това
Коментари Харесай

Каракчанов: Няма да има подписване на договор за бойни кораби

Няма да има сключване на контракт за бойни кораби. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов при започване на държавното съвещание.

„ Предлагам да оттеглим точката, която беше за закрито съвещание за Министерски съвет, касаеща подписване на контракт с компанията „Делфин“ за създаване на два многофункционални патрулни кораба. В 09 часа е подадено писмо в Министерство на защитата, че компанията „ Делфин“ се отдръпва от договарянията и подписването на договора“, разяснява той.

Разходите, поръчани във връзка с бойната авиация, ще бъдат съкратени по няколко аргументи. „ Първата и съществена е, че на 19 декември в Комисията за защита на конкуренцията е импортирана тъжба от една украинска компания, която апелира процедурата, по която Министерство на защитата е подготвило договарянията и беше пред подписване на контракт. Става дума за ремонта и поддръжката за 15-те ни самолета Миг-29. Процедурите са такива – откакто има обжалване, процедурата се спира“, сподели Каракачанов и изясни, че до края на годината тези средства няма да могат да бъдат усвоени.

„ Става дума за 82 млн. лева 19 бяха гласувани на предишното съвещание, за което благодаря на Министерски съвет, за през днешния ден бяха планувани още 22 млн. лева, които отпадат. Така че сумата, която може да бъде изразходена, като броим тези 19, е 50 млн. лева, които ще пусна на координиране с автограф за разпореждане на Министерски съвет“, разяснява той.

Премиерът Бойко Борисов попита за какво през вчерашния ден са работили толкоз време с адмирали и генерали и всичко е било е готово, на което Каракачанов отговори: „Бяхме длъжни като държавно управление да създадем всичко възможно“.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР