Няма да има отсрочка за налагането на запор върху имуществото

...
Няма да има отсрочка за налагането на запор върху имуществото
Коментари Харесай

Запор веднага! Няма да има отсрочка за Трайчо Трайков - законът не давал

Няма да има пролонгация за налагането на запор върху имуществото на някогашния енергиен министър, а в този момент общински консултант в СОС Трайчо Трайков.
 Трайков: Не знам кои мои приходи намират за противозаконни и в какво ме упрекват  1/2 апартамент, гараж и мазе са нелегално добити? Да - за хора, които и Астра на лизинг не могат да вземат, без да гепят  Софийският градски съд запорира имущество на Трайчо Трайков
Това стана ясно от думите на ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) от Пламен Георгиев.

Пред БНР той съобщи, че молбата на Трайков да получи пролонгация, с цел да показа документи, с които да потвърди законността на приходите си, няма да бъде задоволена. Законът не разрешава, посочи Георгиев.

Комисията обаче няма да откаже да ги одобри и отвън избраните в закона периоди, увери той.

Искането за запора пристигна точно от КПКОНПИ. На 25 септември то бе задоволено от Софийския градски съд. Комисията твърди, че е разкрила противоречие сред приходите и имуществото на Трайков за 2,4 млн. лева Твърдението бе посрещнато с неразбиране от някогашния министър. Той съобщи, че не знае кои негови приходи Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество намира за противозаконни и в какво тъкмо го упрекват.

На 25 септември Софийски градски съд запорира половин апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на политика. Трайков имаше 14-дневен период, с цел да потвърди произхода на средствата си пред КПКОНПИ.

Днес ръководителят ѝ съобщи, че връзката с някогашния финансов министър Симеон Дянков вървяла " интензивно ". След като схванал от медиите, че го търсят, с цел да ревизират имуществото му, Дянков се свързал с инспекторите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР