Няма да има отлагане на новите мита на САЩ върху

...
Няма да има отлагане на новите мита на САЩ върху
Коментари Харесай

Тръмп няма да отлага новите мита върху китайските стоки

Няма да има отсрочване на новите мита на Съединени американски щати върху китайски артикули, които би трябвало да влязат в действие от 1 септември, сподели американският президент Доналд Тръмп на фона на продължаващите търговски договаряния сред Пекин и Вашингтон, съобщи БНР.

“Митата ни сложиха в страхотна позиция за договаряния и го споделям напълно намерено на Китай. За тях ще става единствено по-зле! На нашите фермери, наранени от китайските мита, отпуснах 16 милиарда $. Те (фермерите) са доста удовлетворени и желаят да продължа борбата и да я печеля “, сподели Тръмп.

Той добави, че плануваните срещи през септември с китайската делегация по комерсиалните въпроси остават в действие, само че към момента няма избрана съответна дата.

Американският президент изясни още, че поради митата към 13% от фирмите считат да изоставен Китай, без да посочи дали става дума единствено за американски компании.

Новите мита от 15 % върху китайския импорт влизат в действие на 1 септември и ще обложат артикули на стойност 300 милиарда $. В това число влизат мита върху китайската битова електроника, смартчасовници, тв приемници с плосък екран, обувки, текстил, хранителни артикули и мебели.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР