Няма да има никакво предоговаряне на преговорната рамка, нито на

...
Няма да има никакво предоговаряне на преговорната рамка, нито на
Коментари Харесай

САЩ към Скопие: Никакво предоговаряне с България

„ Няма да има никакво предоговаряне на преговорната рамка, нито на Договора за другарство с България. Тези контракти са факт “. Това съобщи американският дипломат в Скопие Анджела Агелер.

„ Искам да бъда пределно ясна. Преспанското съглашение е историческо за тази страна. Знам, че беше доста мъчно за доста хора в страната да одобряват името. Но това е интернационален контракт, който бе признат от тогавашното държавно управление и интернационалната общественост го одобри. Разбира се, ние бяхме част от този развой и го подкрепихме. Това разреши на районен съд Македония да се причисли към НАТО и да напредва към Европейския съюз “, сподели Агелер в изявление за „ Свободна Европа “.

По отношение на контракта с България, тя съобщи следното: „ Тези контракти са към този момент направени. Няма да има нито предоговаряне за Преспа, нито за напредъка към Европейски Съюз. Това е доста ясно “, акцентира дипломат Агелер.

По отношение на назначението на скандалния водач на сърбите в РСМ Иван Стоилкович за вицепремиер, който се смята за непосредствен до Москва, американският посланик уточни: „ Лично не го познавам, не знам в каква степен се трансформират позициите на новия вицепремиер съпоставяне с предходния интервал. Вчера се срещнах с премиера и министъра на защитата. Имах отлични диалози с двамата за Украйна. Те ми дадоха гаранции за поддръжката на Украйна по линия на НАТО. Сега съм уверена, че когато посетят Вашингтон през идващите седмици, ще повторят тази позиция “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР